Na Koroškem potrdili nove okužbe v enajstih občinah. V SB Slovenj Gradec zdravijo 48 covidnih bolnikov, tudi otroke

V ponedeljek so v Sloveniji ob 13.967 PCR in hitrih testih potrdili 1860 okužb z novim koronavirusom, na Koroškem 48.

Na Koroškem so največ novih okužb v ponedeljek potrdili v Slovenj Gradcu, in sicer 10. Na Ravnah na Koroškem 9, v Radljah ob Dravi in na Prevaljah po 8, v Mežici 4, v Dravogradu, Podvelki in Črni na Koroškem po 2, na Muti, v Ribnici na Pohorju in v Vuzenici pa po 1.

V SB Slovenj Gradec danes zdravijo 46 covidnih bolnikov, 7 v enoti za intenzivno zdravljenje. 8 je oskrbovancev iz domov za starejše. Ponovno imajo hospitalizirane otroke. Včeraj so v domačo oskrbo odpustili 3 osebe, 1 oseba pa je umrla, so sporočili iz regijske bolnišnice.

Pri tem naj spomnimo, da so v slovenjgraški bolnišnici doslej zdravili tudi kar nekaj otrok, je na včerajšnji novinarski konferenci povedala strokovna direktorica bolnišnice dr. Jana Makuc. Po njenih besedah primerjalni podatki z drugimi bolnišnicami kažejo, da je slovenjgraška bolnišnica takoj za Univerzitetnim kliničnim centrom Ljubljana in murskosoboško bolnišnico po številu otrok, ki so jih zdravili na oddelku za bolnike s covidom-19. Med temi bolniki je bilo veliko dojenčkov, je še dodala.

Povprečno število okužb na Koroškem v zadnjih sedmih dneh znaša 79 novih okužb na dan. Za sproščanje ukrepov v rdeči fazi bi jih morali imeti 46.

Kriterij mejnega števila okužb glede na sedemdnevno povprečje na ravni regij za prehod v rdečo in oranžno fazo

regija                rdeča  oranžna
--------------------------------------
Osrednjeslovenska 362 268
Gorenjska 136 100
Goriška 77 57
Primorsko-notranjska 35 26
Obalno-kraška 76 56
Koroška 46 34
Podravska 213 158
Savinjska 168 125
Zasavska 37 28
Posavska 50 37
Jugovzhodna 95 70

Sedemdnevno povprečje števila okuženih v Sloveniji sicer trenutno znaša 1848, kar je sicer dobrih 80 manj kot dan prej, a pogoji za sproščanje, kot so določeni z načrtom sproščanja ukrepov, po besedah vladnega govorca Jelka Kacina še niso izpolnjeni. “Iz črne v rdeče območje pridemo, ko imamo na tedenski ravni manj kot 1350 okužb in manj kot 1200 zasedenih postelj,” je spomnil na današnji novinarski konferenci, o čemer smo že poročali TUKAJ.

Po podatkih Sledilnika za covid-19 je v Sloveniji do vključno ponedeljka umrlo 3053 oseb, pri katerih so potrdili okužbo z novim koronavirusom. V bolnišnicah je v ponedeljek umrlo 25 bolnikov, v domovih za starejše pa šest, je še navedel Kacin.

Do vključno ponedeljka so v elektronskem registru cepljenja zabeležili 22.484 oseb, ki so bile cepljenje s prvim odmerkom Pfizerjevega cepiva. Kot še navaja spletna stran Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), je po oceni NIJZ v državi trenutno 24.128 aktivnih primerov okužb z novim koronavirusom.

Preberite tudi: ZD Slovenj Gradec: Predvidene količine dobavljenega cepiva precej nižje od izraženega interesa

Vir: Sledilnik covid, STA, Vlada RS, NIJZ, SB Slovenj Gradec

Naroči se
Obvestilo o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

Prosta delovna mesta

Zadnja obvestila

prijavi se

prijavi se v svoj račun