Search
Close this search box.

Na Koroškem potrdili 36 novih okužb, v SB Slovenj Gradec 6

V nedeljo so v Sloveniji ob 1679 testih potrdili 431 okužb z novim koronavirusom, na Koroškem 36, kar je več kot v soboto, ko so jih zabeležili 31.

Delež pozitivnih testov je v nedeljo v Sloveniji znašal 25,67 odstotka. Hospitaliziranih je bilo 1320 covidnih bolnikov, intenzivno nego jih je potrebovalo 208. V domačo oskrbo so odpustili 48 oseb. Umrlo je 44 oseb s covidom-19 oz. 22 več kot dan prej.

Na Koroškem so v nedeljo največ novih okužb potrdili v Slovenj Gradcu, in sicer 12. Na Ravnah na Koroškem in na Prevaljah po 6, v Dravogradu 4, v Podvelki 3, v Mislinji 2, v Radljah ob Dravi, Črni na Koroškem in Mežici pa po eno.

V nedeljo so v SB Slovenj Gradec testirali 17 vzorcev na prisotnost SARS-CoV-2 RNA in med šestimi potrdili prisotnost virusa. V regijski bolnišnici zdravijo 48 pacientov, 6 jih potrebuje intenzivno nego. Med bolniki je 10 oskrbovancev iz domov za starostnike. “Še vedno je zaradi aktivne okužbe s Covid-19 odsotnih 36 naših sodelavcev. Prav tako nismo zabeležili novih vdorov v belo cono. Skupaj bomo zmogli, ostanite zdravi,” so navedli v današnjem sporočilu za javnost.

V prihodnjih dneh je pričakovati, da bo vlada vnovič podaljšala epidemijo, ki je trenutno razglašena do 17. decembra. Kot je na novinarski konferenci dejal vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin, trenutno namreč niso izpolnjeni pogoji, da se to ne bi zgodilo.

“Število novo odkritih primerov je še vedno visoko, epidemija se še ne umirja, a primerjava med tem in preteklim vikendom vseeno daje upanje, da se razmere počasi izboljšujejo, vsaj kar se tiče števila novo okuženih,” je danes še dejal Kacin.

Vlada je 30-dnevno epidemijo razglasila 19. oktobra in jo nato podaljšala še za 30 dni. Veljavnost odloka se izteče 17. decembra.

Preberite tudi: Gantar s pomisleki ob sproščanju protikoronskih ukrepov, zavzema se za njihovo zaostrovanje med prazniki

Pri tem naj še enkrat omenimo, da je vlada danes na dopisni seji tudi sklenila, da je od srede v vseh statističnih regijah zaščitna maska na odprtih javnih krajih in prostorih obvezna le, če ni mogoče vzdrževati najmanj dvometrske medosebne razdalje. Odlok bo veljal sedem dni. Uporaba maske pa ostaja obvezna pri gibanju in zadrževanju v vseh zaprtih javnih krajih oz. prostorih.

Vir: Sledilnik covid-19, STA, Vlada RS

Dogodki

V nedeljo so v Sloveniji ob 1679 testih potrdili 431 okužb z novim koronavirusom, na Koroškem 36, kar je več kot v soboto, ko so jih zabeležili 31.