Na Koroškem potrdili 12 novih okužb, v SB Slovenj Gradec zdravijo 39 covidnih bolnikov

V nedeljo so v Sloveniji opravili 2734 testov in potrdili 293 okužb z novim koronavirusom, na Koroškem 12.
bolnica sg

Največ novih okužb so na Koroškem potrdili v Slovenj Gradcu, in sicer 4, na Prevaljah 3, v Črni na Koroškem 2, na Ravnah na Koroškem, v Radljah in v Mislinji pa po 1.

Po podatkih NIJZ je v državi 18.263 aktivnih primerov okužb, medtem ko dnevno povprečje okužb v zadnjih sedmih dneh znaša 1232.

Prvo mesto glede na sedemdnevno potrjeno število okužb na 100.000 prebivalcev si delita goriška in posavska regija. Nato sledijo zasavska, jugovzhodna Slovenija, pomurska, obalno-kraška in primorsko-notranjska. Te statistične regije se uvrščajo nad povprečje za celotno državo, ki znaša 58,7 na 100.000 prebivalcev. Pod povprečjem pa so gorenjska, podravska, osrednjeslovenska in koroška regija.

Iz Splošne bolnišnice Slovenj Gradec so sporočili, da danes v bolnišnici zdravijo 39 covidnih bolnikov, med njimi 7 v intenzivni enoti. V domačo oskrbo je bil odpuščen 1 bolnik, 1 je umrl.

V minulem tednu je epidemija covida-19 v Sloveniji nekoliko popustila. Potrjenih je bilo okoli tisoč okužb z novim koronavirusom manj kot v tednu pred tem, v bolnišnicah so zdravili manj covidnih bolnikov. Umrlo je 11 bolnikov manj kot teden prej, skupaj pa je smrtnih žrtev nove bolezni že več kot 3300.

Skupaj je bilo v Sloveniji doslej potrjenih 158.131 okužb z novim koronavirusom, umrlo je skupaj 3379 covidnih bolnikov, kažejo podatki Sledilnika za covid-19.

Preberite tudi: V nedeljo v Sloveniji potrdili 293 novih okužb, Koroška med regijami z najboljšo epidemiološko sliko

Vir: STA, Sledilnik covid, vlada RS, SB Slovenj Gradec

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.