Na Koroškem potrdili 100 novih okužb. V SB Slovenj Gradec paciente preusmerili v druge bolnišnice

Število novih okužb na Koroškem je spet v porastu. Včeraj so jih zabeležili v vseh koroških občinah. Iz SB Slovenj Gradec so sporočili, da so zaradi prezasedenosti oddelka včeraj nekaj pacientov preusmerili v druge bolnišnice. Podžupan Dravograda pa je v sporočilu za javnost med drugim zapisal, da smo "očitno v neki slepi ulici, saj veljavni ukrepi ne dajejo rezultatov iz takšnih in drugačnih razlogov, zato je premislek odločevalcev in sprememba strategije nujna." Omenil je še, da so na občini razpravljali tudi o možnosti izvedbe obveznega hitrega testiranja za Dravograjčane.

Včeraj je bilo v Sloveniji opravljenih skupaj 6410 testiranj. Potrjenih je bilo 1849 novih okužb. Delež pozitivnih testov je znašal 28,8 %. 

Število potrjenih primerov COVID-19 po statističnih regijah bivanja, 7-dnevno povprečje, 03. 12. 2020 – 09. 12. 2020 (7-dnevno povprečno število potrjenih primerov: 1507):

Na Koroškem so največ novih okužb potrdili v Slovenj Gradcu, in sicer 33, v Dravogradu 22, v Mislinji 13, v Radljah ob Dravi 8, na Prevaljah 6, na Ravnah na Koroškem 5, v Črni na Koroškem, Mežici in na Muti po 3, Podvelka 2, Vuzenica in Ribnica na Pohorju pa po eno novo okužbo.

Iz regijske bolnišnice so sporočili, da so testirali 110 vzorcev na prisotnost SARS-CoV-2 RNA in med njimi potrdili 12 primerov okužbe z novim koronavirusom.

V SB Slovenj Gradec trenutno zdravimo skupno 53 pacientov: 48 na Covid oddelku in 7 v Covid intenzivi. Med zaposlenimi nismo zabeležili novih pozitivnih primerov (število okuženih z aktivnim Covid-19 ostaja 48). Zaradi včerajšnje prezasedenosti oddelka smo nekaj pacientov preusmerili v druge bolnišnice, pri čemer nam je pomagala Dispečerska služba zdravstva. Prosimo vas, da spoštujete preventivne ukrepe in nam pomagate pri zajezitvi epidemije. Držimo skupaj v teh težkih časih in skupaj ostanimo zdravi,” so še navedli v današnjem sporočilu za javnost.

“Po podatkih NIJZ imamo danes 22 novih okužb na SARS-CoV-2 v. To ni dobro, saj se zopet ponavlja scenarij izpred prejšnjih tednov. 14 dnevna incidenca znaša 146, kar pomeni porast od včeraj za 14 oseb,” je preko Facebooka sporočil podžupan Dravograda Anton Preksavec.

“Očitno smo v neki slepi ulici, saj veljavni ukrepi ne dajejo rezultatov iz takšnih in drugačnih razlogov, zato je premislek odločevalcev in sprememba strategije nujna, je dodal Preksavec.

V štabu CZ občine Dravograd smo za zamejitev rasti okužb v naši občini razpravljali tudi o možnosti izvedbe obveznega hitrega testiranja (po vzoru sosednje Avstrije) vseh naših občank in občanov od 10 leta dalje, na način, da bi plačnik bila Občina, vendar žal to zakonsko ni urejeno, zato je takšno testiranje lahko samo prostovoljno, kar pa ne bi prineslo ustreznih rezultatov. To pomeni, da do ustrezne zakonske odločitve države to ni izvedljivo. Je pa takšno testiranje verjetno edini ukrep za hitro umiritev epidemije. Ponovno apeliramo, da spoštujmo veljavne ukrepe, predvsem zato, da nam število okužb ne uide izpod nadzora. Ostanite zdravi,” je v sporočilu za javnost navedel podžupan.

Preberite tudi: Magajnejeva: Za zaščito nosno-ustnega predela je po novem obvezna maska, ne zadostujeta ruta ali šal