Search
Close this search box.

Na Koroškem potekajo številne čistilne akcije z bogatim spremljevalnim programom

Kot vsako leto tudi letos po vseh slovenskih krajih potekajo spomladanske čistilne akcije. Tudi Korošci so se množično odzvali povabilom občin, krajevnih skupnosti in različnih društev, da bi s skupnimi močmi poskrbeli za lepo in čisto Koroško.
Foto: Jani Prednik. Čistilna akcija v Šentanelu nad Prevaljami.

Pomladni čas s seboj vsako leto prinese tudi čistilne akcije, ki so namenjene čiščenju in urejanju krajev ter okolice, prav tako pa rek. Na Koroškem so z akcijami začeli že minuli vikend, trajale pa bodo še skoraj ves april. Največ jih sicer poteka ravno danes, ko so se prostovoljci v različnih krajih na različne lokacije odpravili že v jutranjih urah.

Čistilno akcijo ponekod spremljajo tudi številne aktivnosti, med drugim se obeta zanimiv program dogajanja na Ravnah in v Črni na Koroškem.

Na Ravnah so se letos že petič pridružili vseslovenski akciji »Dan za spremembe – dan za povezovanje skupnosti«, ki ga že deseto leto organizira Slovenska filantropija – Združenje za promocijo prostovoljstva. Z njo pa želijo pokazati, da s prostovoljstvom lahko spreminjamo sebe, druge in naše okolje. Ob tej priložnosti so na Ravnah poskrbeli za pestro dogajanje, ki se je začelo ob 8.00 z občinsko čistilno akcijo, ob 11.00 se lahko na tržnici udeležite izmenjave rabljenih predmetov, prav tako se bo na tržnici odvijalo osrednje dogajanje s pestrim kulturnim programom, predstavitvijo postopkov oživljanja, na stojnicah se bodo predstavila tudi različna društva …

Celoten program za Ravne je vam na voljo TUKAJ.

Pestro je danes tudi v Črni na Koroškem, kjer so dan začeli z zdravim zajtrkom. V okviru prireditve Dan za zdravje in ob 10. dnevu za spremembe pa na območju celotne občine organizirajo tudi čistilne akcije. Celoten program dogajanja najdete TUKAJ.

Foto: Mirko Vošner. Čistilna akcija na Muti.

Prav tako pa potekajo danes čistilne akcije tudi v nekaterih krajih drugih krajih v Mežiški, Dravski in Mislinjski dolini, ponekod pa so za lepši kraj poskrbeli že pred dnevi. Tako je bilo tudi na Muti, kjer se je akcije udeležilo več kot 50 udeležencev, ki so pobrali na desetine kilogramov odvrženih smeti v naravnem okolju.

Kot vsako leto tudi letos po vseh slovenskih krajih potekajo spomladanske čistilne akcije. Tudi Korošci so se množično odzvali povabilom občin, krajevnih skupnosti in različnih društev, da bi s skupnimi močmi poskrbeli za lepo in čisto Koroško.