Search
Close this search box.

Na Koroškem po tednu dni brez okužb znova dva nova primera

Po podatkih Covid-19 sledilnika so v Sloveniji v nedeljo opravili 604 PCR teste in potrdili osem okužb z novim koronavirusom. Delež pozitivnih testov je tako znašal 1,3 odstotka. Na Koroškem so po tednu dni brez okužb znova zabeležili dva nova primera.

Prevalje 2.

FOTO: Covid-19 sledilnik

Na Koroškem so v zadnjih sedmih dneh zabeležili 2 novi okužbi s koronavirusom. Sedemdnevno povprečje v regiji znaša 0,28.

FOTO: Covid-19 sledilnik

Po zadnjih podatkih Covid-19 sledilnika v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec ne zdravijo nobenega covidnega pacienta. Nazadnje so imeli hospitaliziranega bolnika s potrjeno okužbo v soboto, 5. junija 2021.

V bolnišnicah po državi zdravijo 58 bolnikov s covidom-19, 16 jih potrebuje intenzivno zdravljenje, kažejo podatkih Covid-19 sledilnika. V nedeljo ni umrl nihče s potrjeno koronavirusno okužbo. Povprečje potrjenih primerov v zadnjih sedmih dneh znaša 24, 14-dnevna pojavnost okužb na 100.000 prebivalcev pa je 19.

Minuli teden je v Sloveniji minil brez smrtnih žrtev covida-19, kar se je nazadnje zgodilo v drugem tednu lanskega septembra. Skupno je doslej po podatkih vlade umrlo 4749 ljudi s potrjeno okužbo.

VIR: Covid-19 sledilnik, STA

Dogodki