Search
Close this search box.

Na Koroškem možni nalivi s točo in poplave

Po podatkih Agencije Republike Slovenije za okolje bo danes in jutri spremenljivo oblačno, čez dan se bodo pojavljale krajevne plohe in nevihte.

Krepko smo že zakorakali v meteorološko poletje, ki je za marsikoga najlepši del leta, toda z vremenskega vidika pogosto tudi zelo nepredvidljiv. Tako v tem letnem času ni nič nenavadnega, če sije sonce, trenutek kasneje pa divja uničujoče neurje. 

Tudi danes povsem brez neviht ne bo šlo. Te se bodo sredi dneva in popoldne pojavljale predvsem na Gorenjskem, severnem Primorskem, Koroškem in v osrednji Sloveniji. Na manjših območjih lahko podobno kot v preteklih dneh spet nastanejo močnejši nalivi z drobno točo, ki lahko povzročijo hiter porast in razlivanje hudourniških vodotokov. Zaradi šibkih višinskih vetrov bo pomikanje nevihtnih oblakov sicer razmeroma počasno, zato nevihte ne bodo zajele večjih območij. Na Primorskem, kjer bo danes največ sončnega vremena, se bodo temperature približale 30 stopinjam Celzija, drugod bo okoli 25 stopinj Celzija. 

Ponoči se bo delno zjasnilo. Jutranje temperature bodo od 10 do 16 °C.

Jutri se bo nadaljevalo nestanovitno vreme, predvsem sredi dneva in popoldne bodo še krajevne plohe ali nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 27 °C.

V soboto in nedeljo bo več sončnega vremena, popoldanske nevihte bodo manj verjetne.

VIR: ARSO, 24ur.com

Dogodki

Po podatkih Agencije Republike Slovenije za okolje bo danes in jutri spremenljivo oblačno, čez dan se bodo pojavljale krajevne plohe in nevihte.