Search
Close this search box.

Na Koroškem možne močnejše nevihte z dolgotrajnejšimi nalivi, sunki nevihtnega piša in točo

Največ možnosti za nastanek močnejših neviht bo na Koroškem, Štajerskem, Dolenjskem in v Prekmurju.
Fotografija je simbolična

Nad nami še vztraja šibko območje visokega zračnega tlaka. V višinah nad Slovenijo pihajo šibki vetrovi zahodnih smeri. Nad Atlantikom se je poglobilo območje nizkega zračnega tlaka. Zahodno Evropo so dosegle vremenske fronte, ki se pomikajo proti Alpam in srednji Evropi. Od zahoda nad naše kraje priteka bolj vlažen zrak. Ozračje nad našimi kraji bo danes čez dan, popoldne in zvečer nestabilno.  

Danes bo sprva pretežno jasno, čez dan pa bo nad hribovitimi predeli hitro začela nastajati kopasta oblačnost iz katere se bodo popoldne na severu in vzhodu Slovenije razvile plohe in nevihte. Vmes lahko lokalno nastanejo tudi močnejše nevihte z dolgotrajnejšimi nalivi, sunki nevihtnega piša in točo. Največ možnosti za nastanek močnejših neviht bo na Koroškem, Štajerskem, Dolenjskem in v Prekmurju.

Najvišje dnevne temperature bodo med 26 in 30 °C.

Pozno popoldne in zvečer bodo nevihte zajele tudi Italijansko Furlanijo ter se pomikale v smeri Primorske. Tam bodo lokalne plohe in nevihte prisotne predvsem zvečer in v prvem delu noči na torek, drugod po Sloveniji se bo do poznega večera ozračje že povsod umirilo.

Najmanj verjetnosti za nastanek neviht bo danes v delu osrednje Slovenije in na Notranjskem. 

Vir: Neurje.si

Dogodki

Največ možnosti za nastanek močnejših neviht bo na Koroškem, Štajerskem, Dolenjskem in v Prekmurju.