Na Koroškem lani manj prometnih nesreč kot leto prej

Na Koroškem so policisti lani obravnavali 352 prometnih nesreč, leto prej pa 506. Med nesrečami so v štirih umrli štirje ljudje, v letu 2019 pa je v petih prometnih nesrečah na Koroškem umrlo šest oseb, kažejo podatki Policijske uprave Celje. So pa policisti lani na Koroškem ugotovili več kršitev v cestnem prometu kot leto prej.
Fotografija je simbolična.

Velik padec števila vseh prometnih nesreč v lanskem letu je povezan z epidemijo covida-19, saj je bilo na cestah precej manj prometa, so pojasnili.

Najpogostejši vzroki prometnih nesreč so bili neprilagojena hitrost, nepravilna stran in smer vožnje, neupoštevanje pravil o prednosti, neustrezna varnostna razdalja, premiki z vozilom in nepravilno prehitevanje.

So pa policisti lani na Koroškem, kjer imajo policijske postaje v Slovenj Gradcu, Dravogradu, Ravnah na Koroškem in v Radljah ob Dravi, obravnavali več cestno-prometnih prekrškov kot leto poprej. Deloma je to tudi zato, ker so policisti zaradi slabega stanja prometne varnosti v letu 2019 lani prilagodili nadzore cestnega prometa, so za STA pojasnili na Policijski upravi Celje.

Največ kršitev v cestnem prometu so lani obravnavali policisti slovenjgraške policijske postaje, in sicer 5652 (leto prej 5161), sledijo policisti ravenske policijske postaje, ki so lani obravnavali 4712 (leto prej 3989), radeljski policisti so lani obravnavali 3312 kršitev v cestnem prometu, kar pa je bilo manj kot leto prej, ko so obravnavali 3452 kršitev. Policisti dravograjske policijske postaje pa so lani obravnavali 2223 kršitev (leto prej pa 1866).

Se je pa lani v primerjavi z letom prej bistveno znižalo število umrlih v prometnih nesrečah na celotnem območju Policijske uprave Celje, saj je lani v prometnih nesrečah na tem območju umrlo devet ljudi, v letu 2019 pa 27.

Policisti vse udeležence cestnega prometa pozivajo, naj spoštujejo vse cestno-prometne predpise, še posebej pa naj pazijo na najbolj ranljive udeležence cestnega prometa, kot so pešci, kolesarji, vozniki koles z motorji in motornih koles ter otroci in starejši udeleženci.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije