Search
Close this search box.

Na Koroškem imamo prvi štirizvezdični butični hotel (FOTO in VIDEO)

Poleg dobrega obroka je v Hiši Ančka mogoče uživati v wellnessu in modernih butičnih sobah. Z odprtjem petih skrbno opremljenih butičnih sob in z novim imenom Hiša Ančka Boutique Hotel **** so postali prvi butični hotel s štirimi zvezdicami na Koroškem.

Hiša Ančka je svojo zgodbo začela pisati decembra 2017, ko je več kot 200 let stara hiša, včasih tudi gostilna, na novo odprla vrata. Mogočna bela hiša, ki že na prvi pogled privabi mimoidoče, leži na obrobju centra in je le nekaj metrov oddaljena od razpotja poti, ki vodijo v industrijsko cono, center mesta, naprej proti severu Koroške ali do poti, ki vodi do Ljubljane. Hiša Ančka se lahko pohvali tudi s čudovito teraso, veliko kar 250 kvadratov, na kateri se odvijajo različne glasbene in kulturne prireditve. Terasa še posebej oživi poleti, ko se odvijajo tematski in zabavni večeri z živo glasbo, pestrim naborom pijač in skrbno pripravljeno hrano. Poskrbljeno pa je tudi za najmlajše, saj se lahko igrajo na igralih igrišča z umetno travo.


VIDEO: Tomo Novosel

“Kjer sta doma užitek in počitek”:

Da pa se zgodba na tej lokaciji zaključuje nam pojasnita lastnika Hiše Ančke Maja Gabrovec in Peter Uranc, ki sta restavraciji dodala še dodatno vsebino z odprtjem wellnessa in butičnih sob, kar je bila vseskozi njuna želja in cilj. Hiša Ančka je postala štiri zvezdični butični hotel z novim imenom Hiša Ančka Boutique Hotel ****, ki je edini tovrstni hotel na Koroškem. Restavracija in butične sobe so opremljene v modernih in prijetnih tonih z nadstandardno opremo, katero je skrbno izbrala lastnica sama.

Lastnika Peter Uranc in Maja Gabrovec.

Vsaka soba je zgodba zase:

Po otvoritvi restavracije je sledila otvoritev butičnih sob, ki so opremljene v modernih in prijetnih tonih z nadstandardno opremo. Velik poudarek pri teh sobah je na dizajnu, opremi, na dobrih materialih ter na osebnem počutju gosta, ki mu želijo ponuditi doživetje. Z odprtjem butičnih sob so postali prvi butični hotel s štirimi zvezdicami na Koroškem. Pohvalijo se lahko še z wellnessom, svojo pralnico in tako lahko svojim gostom ponudijo vse kar pričakujejo od štirizvezdičnega hotela.

Razvajte se lahko v wellnesu.

V Hiši Ančka je poleg restavracije in kavarne na voljo pet butičnih sob v katere sprejmejo dvanajst gostov. Vsaka soba je zgodba zase, ima poseben čar in posebno ime: Ani, Majdica, Cilka, Majek in Petruha. Lastnica Maja Gabrovec doda, da se lahko prav zaradi tega, ker imajo na razpolago majhno število sob svojim gostom bolj posvetijo, kar pa je njihov glavni cilj. Gostom ponudijo butične zajtrke, ki jih prilagodijo njihovim željam in okusom. Pove nam še, da so lansko leto zabeležili veliko število gostov iz tujine, tako tistih, ki so v Slovenj Gradcu poslovno kot tistih, ki pridejo na Koroško uživati. Koroška je še posebej privlačna za kolesarje, ki prihajajo iz celotne Evrope, zato so v ta namen pripravili posebno hiško, kjer lahko gostje shranijo svoja kolesa.

Z odprtjem butičnega hotela želijo v Hiši Ančka odločili postati tudi bolj “ekološki”, saj bodo v prihodnje odrekli nepotrebnemu luksuzu. Odpovedali se bodo uporabi plastičnih slamic ter postopoma uvedli embalažo, ki se lahko reciklira ipd.

Vrhunski kuharski mojster pri pripravi jedi najraje uporablja sveže sezonske sestavine:

Z restavracijo želijo svojim gostom ponuditi nekaj več, drugačno kulinarično izkušnjo, s tem pa tudi posebno doživetje oziroma zgodbo. Zato njihov slogan “Kjer sta doma užitek in počitek” še kako drži. Njihov chef Gašper Kačičnik, ki se je nedavno uvrstil v slovensko kuharsko reprezentanco, ki bo našo državo zastopala na svetovnem prvenstvu v Luksembourgu leta 2022, v preteklosti pa si je izkušnje nabiral v priznanih slovenskih in tujih restavracijah (Hiša Franko, Gostilna na Gradu, Gostilna Grabar, La Subida v Italiji, tudi v Švici in v Kanadi), je glavni pri sestavi jedi in menijev. Njegov načrt za v prihodnje je “izobraziti jedce v Slovenj Gradcu” ter jim pokazati, da ni vse v klasiki izpred preteklih let. Spreten kuhar pri pripravi jedi uporablja sveže sezonske sestavine, ki jih poveže v izjemne jedi. Pravi, da rad poizkuša različne okuse, bistvenega pomena pa je kvaliteta sestavin, ki jih uporablja. V kuhinji pa chefu Gašperju Kačičniku družbo dela tudi francoski kuhar Dimitri Bart, ki si je izkušnje nabiral po celem svetu. S 1. marcem 2020 pa bodo na voljo degustacijski pethodni meniji, kjer si bodo lahko gostje zbrali posamezno jed ali celotni meni.

Chef Gašper Kačičnik pri kuhanju uporablja skrbno izbrane sestavine.

Pohvalijo se lahko z uvrstitvijo na slovensko tedensko akcijo Teden restavracij, kjer se promovira najboljša kulinarika. Teden restavracij v Hiši Ančka je vedno zelo dobro obiskan in bo naslednjič že v marcu, ko bo mladi chef s pripravo dveh različnih menijev zopet pokazal, kaj zna. V restavraciji sodelujejo z manjšimi vinarji in ljudem na ta način približajo okuse, ki jih še ne poznajo. Prav zaradi tega so se odločili in v prostorih obstoječe kavarne odprli vinski bar z imenom “Juicy, Wine in Champagne bar”, kjer ponujajo vina na kozarec, penine ter domače hladno stiskane sokove, v katerih uporabljajo različne hranilne sestavine. Omenjene sokove lahko odnesete tudi domov.


Pripravijo vam sveže sadne in zelenjavne sokove.

Prvi wellnes center s profesionalnim whirpoolom na Koroškem:

V Hiši Ančka se lahko pohvalijo tudi s prostorom za razvajanje in sproščanje. V wellnessu so na voljo finska in infra savna, profesionalni whirpool in vodna postelja. V prostoru, ki je primeren za posameznike, pare in skupine do 12 oseb ponudbo nadgrajujejo različni paketi. Za vse ljubitelje savnanja so na voljo romantični paketi z večerjo in prenočiščem, rojstnodnevne zabave, dekliščine, po želji pripravijo romantično vzdušje ob svečah, vrtnicah, penini in sadju, ponudijo vam tudi čaj, vodo, prigrizke, obložene kruhke, … V wellnessu vam omogočijo, da najdete svoj kotiček miru in sprostitve.

Selitev Picerije Fantom na letno teraso Hiše Ančka:

Ponudba pic iz Picerije Fantom, ki se je nahajala v mestu, je lansko leto zaživela na terasi Hiše Ančka. Nabavili so pravo napolitansko peč na drva za pice. Takšna peč omogoča, da je pica pečena prej kot v eni minuti, saj doseže temperaturo 500 stopinj. Maja Gabrovec nam pove, da so se za selitev picerije v prvi vrsti odločili zato, da se lahko svojim gostom bolj posvetijo, med drugim pa zaradi velike terase, ki omogoča sprejem večjega števila gostov. In kaj se bo zgodilo s prostori, kjer je bil Fantom? Lastnika bosta staro meščansko hišo v celoti obnovila, nato pa uredila še šest nadstandardnih sob, ki bodo enota Hiše Ančka Boutique Hotela ****.

Ponujajo pice iz napolitanske peči na drva.

Lastnik Peter Uranc nam za konec pove, da so v lanskem letu v Hiši Ančka zabeležili približno 2300 nočitev, njihov cilj za v prihodnje pa je doseči 3000 nočitev na leto. V preteklih letih so pri njih večinoma gostovali poslovni partnerji, z odprtjem hotela in wellnessa pa želijo privabiti več turistov.

KJER STA DOMA UŽITEK IN POČITEK:

Dogodki