Search
Close this search box.

ZEMLJEVID: Na Koroškem 5 brezstičnih bankomatov

NLB je konec lanskega leta pričela z uvedbo brezstičnih bankomatov. Za začetek so postavili le 2, po uspehu poskusnih bankomatov pa se je mreža začela širiti. V vsej Sloveniji jih je trenutno 115, od tega jih je na Koroškem pet.

Nahajajo se v Šentjanžu pri Dravogradu, na Javorniku na Ravnah, v Radljah ob Dravi, v Mislinji in v Črni na Koroškem.


V naslednjih mesecih načrtujejo aktiviranje dodatnih 139 brezstičnih bankomatov (skoraj vsak drugi bankomat). Spremembe se uvajajo postopoma – ob zamenjavi obstoječega bankomata z novim ali postavitvi na novi lokaciji.

Brezstično je sicer mogoče opraviti dvig gotovine in vpogledati v stanje, pri čemer je vnos PIN številke obvezen, ne glede na znesek dviga. Storitev lahko opravijo njihove stranke in stranke drugih bank (le da mora banka, ki je izdajateljica te kartice, dovoliti brezstično poslovanje na bankomatih), postopek transakcije pa je hitrejši kot pri stičnih transakcijah.

Brezstična transakcija je varna, saj imetnik svoje kartice ne spušča iz roke, ampak jo čitalcu zgolj približa na 2-3 centimetre. V času od uvedbe poslovanja še niso zaznali zlorab kraje podatkov, ki bi bile posledica kloniranja kartice (onemogočen je t.i. skimming podatkov).

FOTO: NLB

Dogodki