Search
Close this search box.

Na koči na Peci kmalu prenovljena streha, na vrhu klopca za počitek in fotografiranje (FOTO)

Na Peci se bodo lahko kmalu pohvalili z novo streho na koči, novost pa bo tudi klopca, ki vas bo pričakala na samem vrhu (2126 m).

O tem, da člani Planinskega društva Mežica obnavljajo Dom na Peci (1665 m), smo že poročali. Kar nekaj dela so že opravili, danes pa na kočo dostavljajo material za prenovo strehe, pri čemer sodeluje tudi helikopter Slovenske vojske. Z deli naj bi po besedah predsednika PD Mežica Andreja Mlinarja začeli naslednji teden, klopca pa bo na vrhu postavljena tudi v naslednjih dneh.

Kot je za naš medij povedala županja Črne mag. Romana Lesjak, so na Peco s helikopterjem prepeljali tudi klop, ki jo je v režijskem obratu občine izdelal Franci Knez, z namenom, da bo krasila vrh mogočne gore in nudila počitek pohodnikom.

“S PD Mežica ves čas uspešno sodelujemo. Člani društva so zelo pridni in delovni, pri tem je treba omeniti, da je v njihove aktivnosti vloženega veliko prostovoljnega dela. V Črni smo si že nekaj časa želeli narediti klopco, ki bi jo postavili na vrh Pece, ki spada pod naše območje, vendar smo imeli težavo, kako je spraviti do samega vrha. Zdaj pa se je ponudila priložnost, ki smo jo tudi izkoristili. Na klopci se bodo lahko obiskovalci odpočili in fotografirali ter občudovali naravo,” je pojasnila.

Po besedah županje pa to ni zadnja klopca, ki bo stala na vrhu priljubljene gore Pece. “Verjetno bomo v kratkem postavili še kakšno,” je dodala Romana Lesjak. Kot je za Koroške Novice dejal Andrej Mlinar, bo klopca na vrh dostavljena v naslednjih dneh. Tako, da se danes na njej še ne morete odpočiti, se boste pa lahko zagotovo že kmalu.

Pri tem naj še omenimo, da na domu na Peci potrebujejo študente za pomoč v kuhinji, strežbi, čiščenju sob in samega doma. Ob delu jim nudijo hrano, prenočišče in plačilo po dogovoru. O čemer si lahko več preberete TUKAJ.

Po naših informacijah pa se boste že kmalu lahko tudi vi okrepčali na koči, saj naj bi jo prenovljeno odprli že v prvi polovici junija.

Dogodki

Na Peci se bodo lahko kmalu pohvalili z novo streho na koči, novost pa bo tudi klopca, ki vas bo pričakala na samem vrhu (2126 m).