Search
Close this search box.

Na Ivarčkem jezeru za letošnjo sezono pripravili več kot 40 dogodkov in razširili gostinsko ponudbo

Že kmalu se bomo na Ivarčkem jezeru lahko zabavali in uživali kot v dobrih starih časih. Obeta se namreč pestro poletno dogajanje, za uspešen skok v novo sezono bo že konec aprila poskrbela Jelena Rozga, na Ivarčko pa se vrača tudi tradicionalno prvomajsko kresovanje.

Vstopamo v drugo sezono s polnim zagonom. Letos imamo veliko več časa za pripravo, organizacijo, renovacijo in kreativnost. Moramo vedeti, da smo preteklo sezono zasnovali in pripravili v slabih dveh mesecih, obenem pa smo program pripravljali sproti,” so pred letošnjo poletno sezono povedali organizatorji dogodkov na Ivarčkem jezeru.

“Nekaj znanja smo v prvi sezoni pridobili, zato je letošnja zasnova enostavnejša predvsem pa imamo veliko več časa, kar se bo pokazalo v svežem in bogatem naboru programa, ki bo letos obsegal kulturni, zabavni, kulinarični in športni program. Seveda smo program snovali skupaj s koroško skupnostjo, saj menimo, da je vključevanje domačinov zelo pomemben del zasnove programa,” so dodali.

Tako bomo letos na Koroškem predstavili nekaj novosti, ki pa za enkrat ostajajo še skrivnost. Lahko vam zaupamo, da bo vseh prireditev in dogodkov preko 40. Na Ivarčko se vrača nekaj tradicionalnih prireditev, kot so festival Solzice in Prvomajsko praznovanje. Velika večina od teh bo seveda brezplačnih, organizirali pa bomo tudi nekaj večjih koncertov, na katerih bodo nastopili Jelena Rozga, Mike Vale, Devito, Zvita Feltna, Ines Erbus …,” so napovedali snovalci pestrega programa, ki se bo v naslednjih mesecih odvil na Ivarčkem jezeru.

Kot so dodali, pa ne bo primanjkovalo niti Špasnega programa s predstavami, kjer se bomo ponovno lahko nasmejali pod krošnjami. “Vračamo turnirje v košarki pod okriljem KZS, supanje, otroške športne dogodke ter nekaj večjih in ekstremnih podvigov, kot so otvoritev gorskih tekov K24 s svojo edicijo “SKOK na URŠLJO – VERTIKALA 2022” gorski tek, ter prvi dogodek Hike&Fly, ki združuje tek in padalstvo so našteli.

Za konec pa pripravljamo še bolj pestro gostinsko ponudbo, z novo dodatno chill cono za mlade in sladkosnede. Tako bo imelo jezero gostinsko ponudbo na dveh koncih,” pojasnjujejo na Ivarčkem, kjer vas pričakujejo že konce tega meseca.

Vse vas namreč vabijo, da se jim pridružite na otvoritvi sezone, ki bo v soboto, 30. aprila, in seveda na prvem velikem koncertu, na katerem bo za nepozabno zabavo poskrbela Jelena Rozga.

Seveda pa ne smemo pozabiti omeniti, da se tradicionalni prvi maj vrača na Ivarčko jezero. Dogodek bo potekal 1. maja od 10:00 ure pa vse do večernih ur. Vstop bo seveda brezplačen.

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
melhior
melhior
2 let nazaj

saj enkrat da se bo nekaj dogajalo na ivrčkem zanima me pa ali se bo smelo tudi ribarit

Dogodki

Že kmalu se bomo na Ivarčkem jezeru lahko zabavali in uživali kot v dobrih starih časih. Obeta se namreč pestro poletno dogajanje, za uspešen skok v novo sezono bo že konec aprila poskrbela Jelena Rozga, na Ivarčko pa se vrača tudi tradicionalno prvomajsko kresovanje.