Na Hrvaškem rekordno število novih okužb, v Avstriji 155

Pixabay

Na Hrvaškem so od srede potrdili še 180 okužb z novim koronavirusom, je danes potrdil nacionalni štab civilne zaščite. Gre za največje dnevno število okuženih v sosednji državi od 25. februarja, ko so zabeležili prvo okužbo. V minulih 24 urah je zaradi bolezni covid-19 umrla še ena oseba. Doslej so zabeležili 161 smrtnih žrtev covida-19.

Na Hrvaškem so največ okužb z novim koronavirusom potrdili 11. julija, ko so našteli 140 primerov. V sredo so potrdili 130 novih okužb, danes pa 180. Od začetka tedna je so tako zabeležili 446 novih primerov. Hrvaški epidemiologi pojasnjujejo, da gre večinoma za mlade ljudi, ki so se okužili z novim koronavirusom na nočnih zabavah v gostinskih lokalih med počitnicami na obali.

Največ novookuženih je bilo v minulih 24 urah na območju Zagreba, kjer so zabeležili 47 novih okužb. Zagrebški štab civilne zaščite je prav tako pojasnil, da je večina novookuženih, 24, v stik z virusom prišla med počitnicami.

V splitsko-dalmatinski županiji so v preteklih 24 urah potrdili 41 novih primerov, ena oseba pa je umrla zaradi bolezni covid-19. V obalnih županijah so osem novih primerov zabeležili v zadrski županiji, po tri v šibeniško-kninski in dubrovniško-neretvanski, dva v primorsko-goranski ter enega v istrski županiji, so poročali tamkajšnji štabi. V vseh ostalih županijah so našteli še 40 novih okužb, pri čemer v petih od srede niso potrdili novih primerov.

Skupni podatki za celotno državo, ki jih objavlja nacionalni štab civilne zaščite vsak dan ob 14. uri, se sicer ne ujemajo vselej s podatki posameznih županijskih štabov zaradi različnega časa objave podatkov nekaterih štabov.

Nacionalni štab je danes še sporočil, da je na Hrvaškem trenutno 811 aktivnih okužb. Na bolnišničnem zdravljenju je 115 ljudi, med katerimi jih je deset priključenih na ventilatorje.

Doslej so zabeležili 6050 okužb z novim koronavirusom. Medtem je okrevalo 5078 ljudi, za covidom-19 pa je umrlo 161 ljudi. V preteklih skoraj šestih mesecih so testirali nekaj manj kot 133.500 oseb, od tega več kot 1200 v preteklih 24 urah, so zapisali v sporočilu.

Preberite tudi: Velik delež okužb zadnjih dni iz zabav na hrvaški obali, število vnosov že problem

V Avstriji v zadnjem dnevu 155 novih okužb z novim koronavirusom

V Avstriji so v 24 urah potrdili 155 novih okužb z novim koronavirusom, umrl je tudi en človek. Pri naših severnih sosedih je rahlo upadlo število hospitaliziranih ljudi, in sicer s 118 na 114, od tega jih je 22 na intenzivni negi, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

V Avstriji so največ novih okužb potrdili na Dunaju. Kljub 41 novim okužbam pa v avstrijski prestolnici nimajo izrazitega žarišča, so pojasnile tamkajšnje oblasti. Več okužb imajo predvsem zaradi večje mobilnosti ljudi, ki tudi več potujejo med avstrijskimi zveznimi državami, ne le v tujino.

Na Tirolskem, kjer so potrdili 27 novih okužb, pa se je oblikovalo manjše žarišče pri tamkajšnji somalijski skupnosti. Po pozivu oblasti so se sicer javili številni Somalci, ki so jih testirali, potrdili so okoli 11 okužb. Še najmanj tri okužbe pa so potrdili pri dopustnikih, ki so se vrnili iz Hrvaške.

Skupno so v Avstriji doslej potrdili 22.594 okužb, od tega je covidu-19 podleglo 725 ljudi. Trenutno je okoli 1500 okužb aktivnih.

Več iz istega kraja

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.