Na Hrvaškem ob začetku tedna za 30 odstotkov več okužb z novim koronavirusom

Na Hrvaškem so v minulih 24 urah ob 7763 testih potrdili 688 okužb z novim koronavirusom. Umrlo je 15 bolnikov s covidom-19, je na današnji novinarski konferenci potrdil nacionalni štab civilne zaščite. Od začetka tedna Hrvaška beleži za 30 odstotkov več okužb kot v prvih treh dneh minulega tedna.

Na Hrvaškem so minulo sredo potrdili 502 novi okužbi, teden dni pred tem 577, je povedal direktor hrvaškega zavoda za javno zdravje (HZJZ) Krunoslav Capak. Poudaril je, da so v prvih treh dneh tega tedna v državi potrdili za 30 odstotkov več novih okužb, kot jih je bilo od ponedeljka do srede prejšnji teden. Dodal je, da 14 dnevna incidenca na 100.000 prebivalcev znaša 115,3. Stopnja smrtnost na milijon prebivalcev je 1340.

Na novinarsko vprašanje, ali je možno, da se bodo na Hrvaškem 1. marca ponovno zaostrili protikoronski ukrepi zaradi povečanja števila novih okužb v zadnjih nekaj dneh, je hrvaški notranji minister Davor Božinović odgovoril, da zaenkrat obstajata obe možnosti; zaostritev ali omilitev ukrepov.

Če bo prišlo do omilitve ukrepov, jih bodo spremljali strogi epidemiološki ukrepi, je še dejal Božinović, ki je tudi podpredsednik hrvaške vlade in vodja nacionalnega štaba civilne zaščite. Ob tem je minister napovedal, da bosta hrvaška vlada in nacionalni štab civilne zaščite o tem razpravljala do konca tedna.

Na Hrvaškem je trenutno 2679 aktivnih primerov okužbe z novim koronavirusom. V bolnišnicah se zdravi 791 covidnih bolnikov, od tega jih je na ventilatorjev 63. Na Hrvaškem so od 25. februarja lani potrdili več kot 241.048 okužb z novim koronavirusom, umrlo je 5477 ljudi.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije