Na Hrvaškem 52 novih okužb z novim koronavirusom

Hrvaška Rovinj Pixabay

Na Hrvaškem so v zadnjih 24 urah potrdili 52 novih okužb z novim koronavirusom in nobene smrti zaradi covida-19, je danes sporočil hrvaški štab civilne zaščite. Na Hrvaškem je trenutno 930 aktivnih okužb z novim koronavirusom. Zaradi covida-19 je v bolnišnicah 89 bolnikov, pet jih je na ventilatorjih.

Število novih okužb z novim koronavirusom v zadnjih 24 urah je najnižje po 30. juniju, ko so na Hrvaškem prav tako zabeležili 52 novih okužb z virusom sars-cov-2.

Na Hrvaškem so od 25. februarja, ko so potrdili prvi primer okužbe z novim koronavirusom, potrdili 3272 okužb. Zaradi covida-19 je umrlo 113 bolnikov. Okrevalo je 2229 bolnikov. Na Hrvaškem so doslej na okužbo z novim koronravirusom testirali skoraj 87.000 oseb, med njimi 866 v zadnjih 24 urah. V samoizolaciji je več kot 4700 ljudi.

Največ novookuženih so v zadnjih 24 urah potrdili v splitsko-dalmatinski županiji, kjer so potrdili 14 novih okužb. Po poročanju hrvaških medijev je bilo 12 oseb, pri katerih so potrdili okužbo z novim koronavirusom, na isti poročni zabavi. V samoizolaciji je 160 ljudi, ki so bile v stiku z njimi.

Na območju Zagreba so v zadnjih 24 urah potrdili 13 novih okužb z novim koronavirusom, sedem pa v primorsko-goranski županiji. V slavonskih županijah so potrdili 12 novih primerov okužb. Po eno novo okužbo so potrdili v obalnih županijah v hrvaški Istri ter na območju Zadra in Šibenika. V še nekaterih hrvaških županijah imajo eno ali dve novi okužbi. V nekaterih županijah novih okužb niso potrdili.

Hrvaški minister za zdravje Vili Beroš je v pogovoru za hrvaško komercialno televizijo RTL napovedal, da obravnavajo možnost poostritve epidemioloških ukrepov za družinske zabave, ki jih vidijo kot potencialna žarišča širitve okužbe. Če bi spoštovali priporočeno medsebojno razdaljo ter higienske ukrepe, se o dodatnih ukrepih ne bi pogovarjali, je v ponedeljek zvečer opozoril Beroš.

Več iz istega kraja

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.