Search
Close this search box.

Na Gmajni ustvarili čudovito Lady Živo, boginjo žetve in življenja

Čudovito dekoracijo, ki jo lahko občudujete na Gmajni, je izpod pridnih rok krajanov Gmanj.

Če se odpravite na Gmajno, lahko mimoidoči spremljajo čudovito dekoracijo, ki oznanja, da se poletje prevesi v barvito jesen.

Povprašali smo, kdo so tisti, ki tako lepo poskrbijo, da Gmajno krasijo te čudovite kreacije. Njihov odgovor objavljamo v celoti.

“Smo krajani Gmajne, majhne vasice na obrobju mestne občine Slovenj Gradec, ki nas povezujejo dobri med sosedski odnosi, prijateljstvo in obilo dobrih idej. V slogi je moč je rek ki nas vodi skozi vse, kar ustvarjamo. Tako kot vsako leto smo se tudi letos potrudili, da smo našo vas popestrili z jesensko dekoracijo in rožicami. Ustvarili smo Lady Živo, boginjo žetve in življena, katero mimoidoči radi poimenujejo kar gospa Jesen. Ker pa v naši družbi dobre volje in smeha nikoli ne zmanjka, smo seveda morali vsemu dodati tudi malo norčavosti. Nahajamo se namreč zraven kolesarske steze Štrekna, zato smo poustvarili nepazljivega kolesarja Jonija, ki je nekoliko skrenil s poti.

Povprašali smo jih tudi, kdaj pričnejo razmišljati o kreaciji in kaj jim to pomeni: “Po navadi že veliko prej začnemo z zbiranjem idej in materiala, saj je že spomladi potrebno razmisliti kaj vse bomo uporabili. V ta namen posadimo nekaj koruze, okrasne trave in rože, ki bodo počakale dlje časa. Tokrat je pri ustvarjanju jesenske dekoracije sodelovalo 12 krajanov. Vedno si želimo, da se nas zbere čim več in da se delo hitreje opravi, kar pa predstavlja izziv, saj nas je veliko in se časovno vsi težko uskladimo. Tako da smo vedno hvaležni za dodaten par rok.” 

Namen vsega je vsekakor druženje, ki je nam najbolj pomembno. Da se zberemo, skupaj spijemo kavo in se pri tem tudi posladkamo.”

Na vprašanje od kod jim ideja, so odgovorili, da so idejo izpeljali že pred dvema letoma, ko so naredili prvo gospo Jesen. Velikokrat si pomagajo s tujimi ustvarjalci in slikami iz interneta, saj so vir neskončnih idej. Temu seveda vedno dodajo tudi kakšno lastno noto, kot so letos pripravili njihovega kolesarja Jonija.

Veseli so vsakega pozitivnega komentarja in pohval, ki jim jih namenijo mimoidoči. Navdušeni so ko vidijo, da ljudje komaj čakajo, kaj se bo v Gmajni pripravljalo in jih sprašujejo kdaj bo spet kaj novega.

Zato vabimo vse, da si pridete pogledati kaj smo ustvarili in naredite kakšno lepo fotografijo. Lahko pa nas spremljate tudi v Facebook skupini Naša lepa Gmajna,” so zaključili s povabilom.

Fotogalerija

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Nada
Nada
6 mesecev nazaj

Super druščina, lani sem občudovala vašo gospo Jesen. Saj ne vem, katera je lepša , letošnja Lady ali lanska Jesen.

Dogodki

Čudovito dekoracijo, ki jo lahko občudujete na Gmajni, je izpod pridnih rok krajanov Gmanj.