Search
Close this search box.

Na Festivalu Suha v Dravogradu bodo nastopile najboljše vokalne skupine iz Evrope

Vsako leto junija poteka v Dravogradu in na Suhi Mednarodni festival malih sestavov Dravograd – Suha. Letos bo v petek, 14. junija ob 20. uri bo prvi koncert v cerkvi svetega Vida, v soboto, 15. junija ob 20. 30 uri pa še na Suškem gradu.

Mednarodni festival malih sestavov je najprej potekal samo na Suške gradu na Suhi v organizaciji Okteta Suha. Kasneje sta Oktet Suha in takrat še Dravograjski oktet vzpostavila pristno medsebojno prijateljstvo, ki je pripeljalo do tesnega sodelovanja tudi pri festivalu. Tako smo pred 20. leti bili priča prvemu koncertu v sklopu tega festivala tudi v Dravogradu.

Festival je zasnovan tako, da se na njem predstavijo ene najboljših vokalnih zasedb v Evropi. Poleg stalnic Okteta Suha in Dravograjskega seksteta so na festivalu vrhunski nastopajoči iz različnih držav. Festival je tako gostil najboljše skupine iz Anglije, Avstrije, Madžarske, Nemčije, Švice, Italije, Poljske, Švedske…

Tudi letošnji festival prinaša izredno zanimiv in kvaliteten program. Poleg Okteta Suha in Dravograjskega seksteta bodo nastopili še Gesangskapelle Hermann iz Avstrije, Ženska vokalna skupina Lipa iz Slovenije in Latvian voices iz Latvije.

Skupina Gesangskapelle Hermann prihajajo iz Dunaja in pravijo, da je njihov cilj narediti svet srečnejši z osupljivim petjem.

Ženska vokalna skupina Lipa iz Litije je zavezana zborovski glasbi in negovanju glasbene ustvarjalnosti. Sodelovale so z Oliverjem Dragojevićem, klapo Šufit in s Prifarskimi muzikanti.

Latvian voices je ženska vokalna skupina, ki prihaja iz Rige. Gre za eno izmed najboljših latvijskih vokalnih skupin.

Organizatorji pravijo, da bo festival prava poslastica in da bodo obiskovalci navdušeni nad videnim in slišanim.

Cena vstopnice v cerkvi svetega Vida bo 7€, na Suhi pa 20€.

VIR: JSKD Dravograd

Dogodki