Na eUpravi obrazec za oddajo interesa za cepljenje proti covidu-19

Vsi, ki bi želeli, da bi bili cepljeni takoj, ko bo to mogoče lahko oddate informativno vlogo na eUpravi, je sporočila vlada. Vlogo je mogoče oddati s pomočjo kvalificiranega digitalnega potrdila ali brez, je povedal minister za javno upravo Boštjan Koritnik.
vaccination-1215279_1920

Na današnji novinarski konferenci je minister za javno upravo Boštjan Koritnik je predstavil informativno vlogo za cepljenje, ki se jo lahko odda elektronsko na portalu eUprava na dva načina. Prvi je z uporabo digitalnega elektronskega potrdila ali z oddajo osebnih podatkov v vnosna polja. Kot je pojasnil minister Koritnik bodo podatki na voljo ministrstvu za zdravje in NIJZ, ki bosta glede na evidentirano zainteresiranost državljanov izvajala postopke za cepljenje evidentiranih oseb.

Vlogo so pripravili na ministrstvu za javno upravo na prošnjo ministrstva za zdravje in stroke, je še pojasnil Koritnik. Oddaja vloge je po njegovih besedah preprosta, zahteva osnovne podatke, podobo kot pri spletnem nakupovanju. Oddaja vloge pa je tudi brezplačna.

Minister je potrdil, da pripravljajo tudi poenostavljene načine za pridobivanje digitalnega kvalificiranega potrdila, ko ne bi bil potreben posameznikov osebni obisk upravne enote. Intenzivno namreč razmišljajo o drugih načinih za pridobitev potrdila, denimo prek videokonferenčne identifikacije, kot jo poznajo v nekaterih drugi državah, ali z vključitvijo drugih vložnih točk.

“Samo z zaščitnimi ukrepi ni možno dovolj učinkovito preprečevati novih okužb z virusom SARS-COV-2, zato pričakujemo, da bomo to dosegli z ustrezno precepljenostjo prebivalcev z varnimi in učinkovitimi cepivi,” je sporočila vlada in dodala, da so cilji cepljenja preprečiti širjenje novega koronavirusa in zmanjšati možne zdravstvene posledice okužbe s covid-19 in s tem škodljivih posledic za našo družbo.

Vlogo najdete na povezavi TUKAJ.

VIR: Vlada RS, STA

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Peter Miklic
Peter Miklic
18. decembra, 2020 1:33

Star sem nad 65 let in se želim cepiti za covid-19, takoj ko bo mogoče, zato vas prosim, da me obvestite na naveden e-mail.
Hvala in lepo pozdravljeni.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.