Search
Close this search box.

Na dražbi prodana poslovna stavba nekdanjega Gradbenega podjetja Radlje

Stečajna upraviteljica Gradbenega podjetja Radlje v stečaju Alja Markovič Čas je na današnji tretji dražbi za 231.000 evrov prodala osrednjo poslovno stavbo Gradbenega podjetja Radlje v stečaju s pripadajočima dvoriščem in parkiriščem. Dražbe so se udeležili trije dražitelji, kupec nepremičnin pa naj bi bil iz lokalnega okolja.

Stečajna upraviteljica je stavbo in pripadajoča zemljišča na Mariborski cesti 40 v Radljah ob Dravi na tokratni dražbi prodajala po izklicni ceni 194.000, a so dražitelji končno ceno dvignili. Predvidoma prihodnji teden bo s ponudnikom, ki je ponudil najvišji znesek, podpisala pogodbo, je pojasnila za STA.

Končna cena s tokratne dražbe se je približala izklicni ceni na prejšnji dražbi avgusta lani, ko je bila ta določena pri 242.000 evrih. Takrat sta bili tudi vplačani dve varščini, a interesenta za nakup nato k dražbi nista pristopila.

V stavbi, ki jo je upraviteljica danes prodala, so trenutno trije najemniki, poleg tega stečajna upraviteljica del prostorov uporablja tudi za potrebe izvedbe stečajnega postopka, o čemer se bo, ko bo za to čas, dogovorila z novim lastnikom stavbe.

Stečajni postopek Gradbenega podjetja Radlje se je začel decembra 2012, ob stečaju pa je delo izgubilo nekaj več kot sto delavcev. Doslej je bilo v stečajnem postopku unovčene stečajne mase za več kot štiri milijone evrov. Za prodajo ostaja še nekaj manjšega premoženja, stečajna upraviteljica pa ocenjuje, da bi lahko stečajni postopek zaključila do konca letošnjega leta.

Dogodki