Na dopust brez britvice

Temperature in vse lepši dnevi nas opozarjajo, da poletje že vztrajno trka na vrata. Ker bomo počasi lahko dolge hlače in dolge rokave pospravili na vrh omare, je to čas, ko se mnogi spomnimo na odstranjevanje dlačic – večno nadlogo, zaradi katere velikokrat zapravimo veliko časa v kopalnici, rezultati pa še vedno niso takšni, kot bi si želeli.

Z IPL fotoepilacijo se lahko dlačic, ki vas motijo, znebite trajno. Neboleče jih uniči posebna vrsta svetlobe, intenzivna pulzirajoča svetloba, ki deluje neposredno na korenino dlake. Dolgo je na porjaveli koži ni bilo mogoče uporabljati, sedaj pa Nomasvello tehnologija Sun and Safe omogoča takšno vrsto epilacije vse dni v letu, tako da si še vedno lahko privoščite brezkrbnejši dopust, brez razdražene kože in drugih preglavic, ki vam jih povzročajo druge metode odstranjevanja dlačic.

IPL svetloba dlačice odstrani tako, da vpliva na melanin, pojasni Nina Golob iz salona Nomasvello Slovenj Gradec. “Melanin je temni pigment, ki se nahaja v dlačici. Z njim svetloba reagira, se spremeni v toploto in po dlačici odvede vse do mešička, kjer uniči celice, ki dlačico proizvajajo.”

Sedaj je dlačice mogoče odstranjevati tudi na porjaveli koži

Ker se svetloba veže na melanin, običajne IPL fotoepilacije ne moremo opravljati, ko so ravni melanina povečane tudi v koži; torej takrat, ko je koža porjavela. Takrat dlačic ni mogoče odstranjevati niti z laserjem, saj lahko nastanejo opekline. Na porjaveli koži je še dlačice varno odstranjevati z Nomasvello tehnologijo Sun and Safe. “Naša napredna tehnologija Sun and Safe te tretmaje omogoča tudi v poletnem času, na porjaveli koži, ker vsebuje posebne filtre, ki kožo zaščitijo, dlačicam pa še vedno omogočajo vezavo energije,” razloži strokovnjakinja. “Ko se dlačico segreva, se kožo hkrati ohlaja. Zaradi tega je dovolj, da se soncu ob uporabi te tehnologije izogibamo dva dni pred in dva dni po tretmaju.” 

Po vsakem tretmaju je dlačic manj

Postopek je treba nekajkrat ponoviti. Prvič čez mesec dni, nato se čas med dvema tretmajema povečuje. Nazaj zraste vedno manj dlačic; tiste, ki zrastejo, so tanjše in mehkejše. “Po prvem tretmaju izpade nekje od 60 do 80 odstotkov dlačic, tako da je napredek viden že po prvem tretmaju. Koliko tretmajev določena oseba potrebuje je težko napovedati, saj je vse odvisno od same kvalitete dlačice, od gostote poraščenosti, od predela, ki ga delamo, poleg tega pa tudi od genetike in hormonskega stanja.” Pri nekom bodo zadostovali trije tretmaji, nekdo drug jih bo potreboval deset. Po epilaciji se lahko pojavi rahla rdečica, ki hitro izgine; dlačice izpadejo po sedmih do enaindvajsetih dneh.

Običajne IPL fotoepilacije na porjaveli koži ne smemo opravljati; Nomasvello tehnologija Sun and Safe pa takšno odstranjevanje dlačic sedaj omogoča vse dni v letu.

Učinkovita pri več tipih dlačic kot laser

V primerjavi z laserjem je prednost epilacije z IPL svetlobo ta, da je mogoče njeno delovanje bolj prilagoditi vsakemu posamezniku.  “V primerjavi z laserjem je to naprednejša tehnologija, ker je primerna za več tipov kože. Tako za več tonov kože kot za več tipov dlačic, od nekoliko svetlejših pa do temnih, črnih dlačic. Učinkovita je tudi takrat, ko laser ne deluje, to je, ko so dlačice svetlejše, polt pa temnejša,” pove Golobova in doda: “Ni nevarnosti, da bi prišlo do kakšnih zapletov. Svetloba deluje usmerjeno, torej samo na melanin, ki je v dlačici, zato ni nobene nevarnosti, da bi kakor koli vplivala na okoliška tkiva, še manj na kakšne podkožne organe ali kaj podobnega.” Da bi se prepričali, da koža res ni občutljiva na IPL svetlobo, pri vsakem najprej opravijo brezplačni poskusni tretma.

Kožo bolj skrbno vlažite

Priporočljivo je, da tri dni pred in po epilaciji poskrbite, da je koža bolj navlažena, na sam dan epilacije pa se odsvetuje uporaba savne ali solarija, prevroč tuš in intenzivna športna aktivnost. Da so rezultati trajni, je treba za vzdrževanje doseženih rezultatov postopek enkrat do dvakrat na leto ponoviti; se pa tako znebite težav z nenehnim odstranjevanjem dlačic in njihovim vraščanjem.

No+Vello Slovenj Gradec

AVTOR
Nomasvello