Search
Close this search box.

Na dneve cepljenja vabijo tudi koroški zdravstveni domovi. Naročanje ni potrebno

Na dneve cepljenja vabijo tudi koroški zdravstveni domovi. Cepljenja proti covidu-19 bodo potekala ne le na sedežih zdravstvenih domov, ampak tudi v zdravstvenih postajah v regiji, in sicer v Podvelki, Vuzenici, Črni na Koroškem, Mežici in na Prevaljah. Naročanje ni potrebno.

Cepljenje bo organizirano v vseh cepilnih centrih po že dogovorjenih urnikih, za cepljenje otrok, starih od pet do 11 let, pa zdravstveni domovi starše naprošajo, da se obrnejo na otrokovega pediatra.

Zdravstveni dom (ZD) Radlje ob Dravi bo v četrtek cepljenje izvajal v zdravstveni postaji Vuzenica od 8. do 12. ure in v zdravstveni postaji Podvelka od 13. do 16. ure. Hkrati bo cepljenja izvajal tudi v prostorih ZD Radlje ob Dravi, in sicer v četrtek od 15.30 do 20. ure, v petek in soboto pa od 8. do 20. ure. Na vseh lokacija bodo cepili s cepivom proizvajalca Pfizer/BioNTech.

Z enakim cepivom bodo cepili tudi v ZD Dravograd, ki bo cepljenje organiziral vsak dan od četrtka do sobote v ZD Dravograd od 8. do 20. ure.

ZD Ravne na Koroškem nudi cepivi proizvajalcev Pfizer/BioNTech in Moderna, cepljenje pa bo v času dnevov cepljenja organiziral v četrtek v zdravstveni postaji Črna na Koroškem od 8. do 13. ure, v Mežici pa od 14. do 20. ure. V zdravstveni postaji Prevalje bo cepljenje potekalo v petek od 8. do 20. ure, v ZD Ravne na Koroškem pa v soboto od 8. do 20. ure.

Cepljenje otrok, starih od pet do 11 let, poteka ob sredah med 12. in 13. uro v prostorih otroškega dispanzerja na Ravnah.

ZD Slovenj Gradec pa bo cepljenje v prostori tega ZD organiziral od četrtka do sobote vsak dan od 8. do 20. ure.

Kot so ob tem še sporočili iz ravenske območne enote Nacionalnega inštituta za javno zdravje, je cepljenje enostaven, varen in najučinkovitejši ukrep za zaščito pred resnejšim potekom okužbe z novim koronavirusom oz. resnejšimi zapleti bolezni covid-19.

Opozorili so tudi na dosledno in pravilno skrb za higieno kašlja, umivanje in razkuževanje rok, prezračevanje, upoštevanje medsebojne razdalje in nošenje zaščitne maske. “Izjemnega pomena je, da v primeru pojava simptomov prehladnega obolenja ostanemo doma in čim prej opravimo PCR-testiranje, tudi če smo cepljeni ali smo bolezen že preboleli,” so še navedli na NIJZ.

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Zavarovalniske goljufije
Zavarovalniske goljufije
2 let nazaj

Zavarujte si le najpomembnejse ali tisto kar je nujno potrebno in se to cim manj…..CUSTVA STRAN!!!…… Denar, ki ga namenite za zavarovanja ga raje dajte na stran ali kupite delnice Krke, Luke Koper in podobno….. Ce se vam kaj zgodi pa prodajte delnice…. Bistveno lazje, kot vam zavarovalnica placa odskodnino……. Se posebej ne sklepajte varcevanja ali nalozbene police pri zavarovalnicah, ker boste na koncu razocarani………. Se posebej se izogibajte zavarovalnici Wiener Stadtische, ker bodo iskali dlako v jajcu ali celo na ponarejenih listinah opravicevali neizplacilo odskodnine….. Lp, nekdanji zastopnik

Na dneve cepljenja vabijo tudi koroški zdravstveni domovi. Cepljenja proti covidu-19 bodo potekala ne le na sedežih zdravstvenih domov, ampak tudi v zdravstvenih postajah v regiji, in sicer v Podvelki, Vuzenici, Črni na Koroškem, Mežici in na Prevaljah. Naročanje ni potrebno.