Search
Close this search box.

Na direktorski stolček ravenske komunale si želita ta dva kandidata

Za mesto direktorja Javnega komunalnega podjetja Ravne so se prijavili štirje kandidati, v ožji izbor pa sta se uvrstila dva, in sicer Andrej Erjavec in Tomaž Škafar. Sedanji direktorici Andreji Jehart, ki je na položaju od leta 2016, se namreč izteka mandat, na razpis pa se tokrat ni prijavila.

Kot je za Koroške Novice pred dnevi pojasnil predsednik nazornega obora Javnega komunalnega podjetja Ravne Andrej Omerzel, prijave na razpis niso več možne, sam izbor imenovanja novega direktorja pa še ni zaključen. Omerzel je še povedal, da so na razpis prispele štiri prijave, dva kandidata, ki nista izpolnjevala pogojev, tako da so ju člani komisije izločili iz nadaljnjega postopka, dvema kandidatoma, Andreju Erjavcu in Tomažu Škafarju, pa so dali priložnost, da se bosta najprej predstavila nadzornemu svetu vsak s svojim programom, zadnjo besedo pa bo imel občinski svet ravenske občine.

Po besedah Omerzela, je pri izpadlih kandidatih bila težava izobrazba, je pa nadzorni svet pridobil tudi pravno mnenje za Škafarja, saj niso bili prepričani, če glede na delovne izkušnje izpolnjuje pogoje. “Za pravno mnenje smo zaprosili odvetniško pisarno Senica, od koder so nam sporočili, da kandidat Tomaž Škafar lahko izpolnjuje pogoje ali pa ne, odvisno od tega, kako bereš odlok,” je nam pojasnil Omerzel.

Po navedbah Omerzela se bosta kandidata predstavila nadzornemu svetu še ta mesec, po opravljenem razgovoru bodo še isti dan izbrali enega od njiju ter predlog poslali občinskemu svetu, ki naj bi predvidoma v začetku marca imenoval novega direktorja Javnega komunalnega podjetja Ravne.

»V komunali Ravne sem zaposlena že od vsega začetka, ko sem dejansko z našo ekipo postavila na noge novo podjetje JKP Ravne. Mesto direktorice komunale zasedam že slabih pet let. Znanje, strokovnost in dolgoletne izkušnje so bili vodilo mojega delovanja. Vodenje je bilo povezovalno tako do vseh zaposlenih, do lastnika in do vseh uporabnikov, nikoli se nisem politično opredeljevala. Rezultati podjetja potrjujejo, da je podjetje uspešno, stabilno in v dobri delovni kondiciji, pri čemer smo v okviru finančnih možnosti redno skrbeli tudi za razvoj in posodabljanje opreme. Zelo sem ponosna, da sem uspela v teh zahtevnejših časih podjetje voditi uspešno. V luči zmanjševanja stroškov in nižanja položnic za občane sem poleg direktorskega delovnega mesta opravljala tudi delo finančnika ter analitika v podjetju, kar je za podjetje v teh letih prineslo večje finančne prihranke,« je v pogovoru za Koroške Novice navedla Jehartova, ki se za ponovno kandidaturo ni odločila.

»Po izteku mandata se na ponovni razpis nisem prijavila. Po vseh teh letih dela sem prišla do spoznanja, da zaradi razhajanja pogledov na razvojne usmeritve podjetja z lastnikom in zaviranja poslovnih odločitev, zastavljenih ciljev za rast in razvoj podjetja ne morem uresničiti. Se je pa burno dogajanje z več odstopi članov nadzornega sveta opazilo že v zadnjem letu,« je na naše vprašanje, zakaj se na razpis ni prijavila, odvrnila sedanja direktorica.

»Ob tem spoznanju zase vidim veliko priložnost, da svoje potenciale usmerim k novim izzivom. Sem pa v zadnjih dneh prejela povabilo s strani nadzornega sveta o podaljšanju mandata za pol leta, o katerem bom še razmislila,” pa je nam v petek na vprašanje, kaj bo počela, ko se ji mandat izteče, odgovorila Jehartova.

3 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Korošc
Korošc
2 let nazaj

Torej izgleda, da lastnikom ni v interesu razvoj podjetja.
Glede na dela, ki jih je opravljala Jehartova bo novi direktor tudi racunovodstvo pokrival al pa bodo stroški poleteli v višave 🚀

Sandokan
Sandokan
Reply to  Korošc
2 let nazaj

Kdo so lastniki?

Korošc
Korošc
Reply to  Sandokan
2 let nazaj

Kdo drug pa je lahko lastnik obvezne gospodarske javne službe kot občina

Dogodki

Za mesto direktorja Javnega komunalnega podjetja Ravne so se prijavili štirje kandidati, v ožji izbor pa sta se uvrstila dva, in sicer Andrej Erjavec in Tomaž Škafar. Sedanji direktorici Andreji Jehart, ki je na položaju od leta 2016, se namreč izteka mandat, na razpis pa se tokrat ni prijavila.