Search
Close this search box.

Na čudovitem adventnem venčku, ki krasi Slovenj Gradec bo zagorela prva svečka

Danes ob 17. uri bo zagorela prva svečka tudi na adventnem venčku, ki krasi krožišče pri južnem vstopu v mestno središče Slovenj Gradca.

V krožišču pri južnem vstopu v mestno središče v vsej svoji lepoti žari adventni venček, ki so ga okrasili dijaki in dijakinje Šole za hortikulturo in vizualne umetnosti iz Celja. Venec, izdelan izpod rok članic Turistično-olepševalnega društva Šmartna pri Slovenj Gradcu, krasi 200 okraskov in 300 metrov luči.

Danes, v nedeljo, ob 17. uri, pa bo na njem zagorela tudi prva svečka. Prva sveča simbolizira pričakovanje ali upanje. Preko Facebook profilov Mestna občina Slovenj Gradec, Spotur Slovenj Gradec in Koroške novice pa bo potekal tudi prenos v živo.

Svetloba sveč nas opominja, da je Jezus luč, ki prihaja v temo našega življenja, da prinese nekaj novega, življenje in upanje. Prav tako nas opominja, da smo tudi mi poklicani, da to luč sveta razširjamo naprej. Ker je iz tedna v teden več svetlobe, to simbolizira, kako našo temo strahu in obupa razsvetljuje vedno več svetlobe. Plamen vsake nove sveče opozarja, da se nekaj dogaja in da glavno šele prihaja.

Lepo vabljeni!

Dogodki

Danes ob 17. uri bo zagorela prva svečka tudi na adventnem venčku, ki krasi krožišče pri južnem vstopu v mestno središče Slovenj Gradca.