Na Celjskem in Koroškem osem opitih voznikov v zadnjem tednu povzročilo prometne nesreče

Alkohol je med vozniki na Celjskem in Koroškem še vedno vse preveč prisoten. Samo v zadnjem tednu dni so celjski in koroški policisti obravnavali osem prometnih nesreč, ki so jih povzročili pijani vozniki. Stopnje alkoholiziranosti so bile pri večini zelo visoke, so sporočili iz PU Celje.
policija sneg

Izjemno visoke stopnje alkoholiziranosti in vožnjo pod vplivom prepovedanih substanc beležijo v zadnjih dneh tudi pri kontrolah cestnega prometa. “Prav tako, praktično ne mine dan, da na našem območju ne bi bilo potrebno zasegati vozil. V zadnjem tednu smo voznikom, ki so vozili brez vozniških dovoljenj zasegli 13 vozil,” poudarjajo na PU Celje.

“Žal je uživanje alkohola v Sloveniji še vedno prepogosto družbeno sprejemljivo. Alkohola se mnogi poslužujejo ob različnih priložnostih, tako
veselih kot žalostnih in 
kar je najhuje po vsem tem še sedejo za volan,” dodajajo na PU Celje.

Policisti zato ponovno opozarjajo, da alkohol izjemno negativno vpliva na človekovo zaznavanje, zaradi česar obstaja veliko večja verjetnost, da bomo udeleženi v prometni nesreči, če smo predhodno uživali alkoholne pijače.

Z višanjem stopnje alkohola v organizmu pa se verjetnost za povzročitev prometne nesreče močno poveča. Policisti se bodo tudi v prihodnje trudili ozavestiti ljudi, da vožnja motornega vozila in alkohol ne gresta skupaj. Vožnja pod vplivom alkohola je nadvse odklonsko dejanje, zaradi katerega prepogosto umirajo nedolžni ljudje, opozarjajo na PU Celje.

Vse voznike zato znova pozivamo, naj vozijo le trezni. Če bodo uživali alkoholne pijače, si naj najdejo prevoz. Na Celjskem in Koroškem bomo v prihajajočih prazničnih dneh, na voznike, ki vozijo pod vplivom alkohola, še posebej pozorni,” so še sporočili s PU Celje.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.