Na Brdu o ukrepih za stabilizacijo zdravstva in zajezitev epidemije

Predstavniki ministrstva za zdravje bodo danes na delovnem srečanju na Brdu pri Kranju izvajalcem javne zdravstvene dejavnosti predstavili ukrepe za stabilizacijo zdravstvenega sistema in epidemične ukrepe. Pričakovati je, da bo med predstavljenimi rešitvami tudi ukrep plačevanja vseh opravljenih zdravstvenih storitev.
koda koronavirus

V prvem delu srečanja bodo predstavniki ministrstva izvajalcem predstavili ukrepe za stabilizacijo zdravstvenega sistema. Kot je razvidno iz programa, ki so ga STA posredovali z ministrstva, bodo govorili o upravljanju javnih zdravstvenih zavodov in spremembah pristojnosti izvajanja nadzorov v zavodih.

Dotaknili se bodo tudi digitalizacije, skrajševanja čakalnih dob, nagrajevanja zaposlenih za povečane obremenitve, opravljanja zdravstvenih storitev na podlagi podjemne pogodbe in razširitve kompetenc diplomiranih medicinskih sester v ambulantah družinske medicine.

V drugem delu pa bodo predstavniki ministrstva predstavili ukrepe za zajezitev širjenja in blaženje posledic epidemije covida-19 na področju zdravstva.

Pričakovati je, da bo med njimi tudi ukrep plačevanja vseh opravljenih zdravstvenih storitev v javnem sistemu zdravstva. Vlada je namreč na podlagi julija sprejetega interventnega zakona v zdravstvu konec avgusta sprejela uredbo, po kateri so od septembra plačane vse opravljene javne zdravstvene storitve.

Predstavnike javnih zdravstvenih zavodov bosta nagovorila tudi minister za zdravje Danijel Bešič Loredan in premier Robert Golob, po koncu srečanja pa bo sledila izjava za javnost.

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.