Na avtocesti med Celjem in Dramljami vozil 226 km/h

Skorajda ni dneva, da policisti Postaje prometne policije Celje ne obravnavajo izstopajočih prometnih dogodkov na avtocesti. Potem, ko so včeraj poročali o Romunu, ki je bil močno prehiter na treh zaporednih meritvah hitrosti, danes poročajo o vozniku, ki je v bližini uvoza na avtocesto Celje - vzhod, v smeri proti Mariboru, v večernih urah, vozil 226 kilometrov na uro.
speedometer-1249610_1920

Kot pojasnijo na PU Celje je voznik ves čas vozil po levem prehitevalnem prometnem pasu, kljub temu, da je bil desni vozni pas prost. Ko je na levem pasu dohitel skupino vozil, jih je nekaj prehitel po desnem voznem pasu, nato pa ugasnil luči in ostalo kolono prehitel po odstavnem pasu, po katerem je nato vozil vse do izvoza Dramlje, kjer je zapustil avtocesto.

Na izvozu iz avtoceste je kljub neprekinjeni ločilni črti polkrožno obrnil in z vožnjo nadaljeval nazaj proti avtocesti A1, kjer je v levem ovinku uvoza, zaradi neprilagojene hitrosti, izgubil oblast nad vozilom, zapeljal z vozišča in trčil v travnato brežino.

Zaradi številnih kršitev cestno prometnih predpisov smo mu izrekli 2.300 € globe ter 12 kazenskih točk, ob tem dodajajo na PU Celje.

VIR: PU Celje

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije