Search
Close this search box.

Na 28. Srečanju na Florjanovo nedeljo je bilo posebej veselo v Doliču

Prostovoljno gasilsko društvo Dolič Šentflorjan je namreč prevzelo novo gasilsko vozilo za prevoz moštva MAN TGE 3.180 4x4 in na to so upravičeno ponosi ter hvaležni vsem, ki so jim pri tem pomagali. To je velika pridobitev za njihovo društvo.

V nedeljo, 7. maja, je v Doliču potekalo 28. Srečanje gasilcev na Florjanovo nedeljo, ki se ga je udeležilo 19 gasilskih društev od blizu in daleč. Ob 10. uri je najprej potekala sv. maša z blagoslovom vozil in gasilcev. Nato pa se je dogajanje preselilo pred gasilski dom, kjer so bile v uradnem programu podeljene spominske plakete na srečanje vsem sodelujočim, zbrane so nagovorili predsednik društva Boris Kuzman, namestnica predsednika Gasilske zveze Slovenije Janja Kramer Stajnko ter župan Občine Mislinja Bojan Borovnik.

Prisotni so bili še ostali visoki gostje in sicer: član upravnega odbora Gasilske zveze Slovenije in predsednik Gasilske zveze Mislinjske doline Jože Kašnik, poveljnik Gasilske zveze Mislinjske doline Tomaž Bricman ter poveljnik gasilskega poveljstva občine Mislinja Rok Lubej.


Bivšemu predsedniku Alešu Rakovnik in poveljniku Tomažu Rakovnik je društvo podelilo zahvalo oz. kipec sv. Florjana za opravljeno delo in zasluge pri razvoju društva v preteklih mandatih, ko sta vodila društvo, odlikovana sta bila z odlikovanjem oz. plamenico Gasilske zveze Slovenije.


Sledil je najbolj slovesni trenutek, ko so prevzeli novo gasilsko vozilo za prevoz moštva MAN TGE 3.180 4×4. Župan Občine Mislinja Bojan Borovnik je predal ključe poveljniku društva Mateju Sešel, ta pa skrbniku vozila Mateju Vocovnik. Po blagoslovu vozila je skrbnik vozila pognal vozila in oglasila se je sirena na vozilu. Zbrani visoki gostje so nazdravili, sledila je podelitev zahval botrom vozila, ki so pomagali pri poplačilu vozila, ki je za društvo predstavljalo velik finančni zalogaj.


Nedeljsko popoldne je potem minevalo v sproščenem druženju vseh ljudi dobre volje, ki so obiskali prireditev, za zabavo pa je poskrbel ansambel Posluh. Imeli smo se lepo in tradicionalno se na Florjanovo nedeljo zagotovo srečamo tudi prihodnje leto.

Člani in članice PGD Dolič-Šentflorjan se še enkrat zahvaljujejo vsem, ki so slišali njihov poziv po pomoči pri zbiranju finančnih sredstev za novo vozilo in tudi vsem, ki ste jim s svojim obiskom na prireditvi izkazali podporo.

Vir: PGD Dolič Šentflorjan

Dogodki

Prostovoljno gasilsko društvo Dolič Šentflorjan je namreč prevzelo novo gasilsko vozilo za prevoz moštva MAN TGE 3.180 4x4 in na to so upravičeno ponosi ter hvaležni vsem, ki so jim pri tem pomagali. To je velika pridobitev za njihovo društvo.