Search
Close this search box.

Na 1. festivalu makaronflajša (in tife) se bo jutri pomerilo 21 ekip

Jutri, 11. maja bo na mežiški tržnici potekal 1. festival makaronflajša (in tife), s pestrim spremljevalnim programom, imel pa bo tudi pridih dobrodelnosti.

Jutri, 11. maja bo na mežiški tržnici potekal 1. festival makaronflajša (in tife), s pestrim spremljevalnim programom, imel pa bo tudi pridih dobrodelnosti. Tako Občina Mežica in pobudnik festivala Dejan Dimec, vabita vse ljubitelje mkaronflajša in tife, da pridete v Mežico in med 21 sodelujočimi ekipami pomagate izbrati prvega kralja ali kraljico makaronflajša.

Pred časom je Dejan Dimec dejal, da je cilj, da se festivala udeleži vsaj 20 ekip, zmagovalca pa bo s pokušino jedi izbralo občinstvo. Glede na število prijavljenih ekip je cilj dosežen, zdaj pa imate vi, dragi obiskovalci prireditve nalogo, da se zberete jutri v Mežici v čim večjem številu in pomagate pri izbiri najboljšega makaronflajša.

FOTO: Facebook Občina Mežica
FOTO: Osebni arhiv Dejana Dimeca

Sama ideja za festival je nastala z odzivom ljudi na Dejanovo kuharijo: “Kot ljubiteljski kuhar sem čisto slučajno začel za prijatelje kuhati tudi makaronflajš, seveda obvezno s tifo s krompirjem. Po objavah na instagramu sem dobil veliko pozitivnih komentarjev, ljudje so se spomnili, da so jim ga kuhale mame in babice. V zadnjih letih sem sčaral precej pašt in si omislil ime špaGHETTO, mogoče v prihodnosti odprem tudi svojo špageterijo”, in dodal: “Festival je prvi, osnovan na prijateljski ravni in od njega pričakujem predvsem dan poln zabave in smeha. Namen je oživiti dogajanje na naši novi tržnici, druženje ob dobri hrani in možnost za kovanje načrtov o nadaljnjih podobnih prireditvah. V Koroški kot turistični destinaciji vidim ogromen potencial, je pa na nas domačinih, da vsak doda svoj kamenček ali makaron v mozaik naše razpoznavnosti.”

Prireditev bo tudi dobrodelna, saj bo izkupiček prostovoljnih prispevkov namenjen nakupu glasbenih inštrumentov za učence Osnovne šole Mežica. Dimec je dobil idejo po vzoru Marka Soršaka – Sokija “20 za 20”, ki podobne prireditve že izvaja in izkupiček namenja nakupu glasbil po osnovnih šolah v Sloveniji. 

V Mežici pa se jutri ne bo le kuhalo, ampak tudi pelo in igralo, na prireditvi bodo namreč sodelovali tudi godbeniki Pihalnega orkestra Rudnika Mežica, Milan Kamnik, Ditka, Farty Animals, Dejan Dimec in Lucija Štrekelj, S.O.S. kvintet ter Dunja Vrhovnik.

Vabljeni, da se pridružite dogajanju, ki bo potekalo na mežiški tržnici med 8.30 in 15. uro, ko bodo okronali prvo kraljico ali kralja makaronflajša.

Dogodki

Jutri, 11. maja bo na mežiški tržnici potekal 1. festival makaronflajša (in tife), s pestrim spremljevalnim programom, imel pa bo tudi pridih dobrodelnosti.