Search
Close this search box.

Muce copatarice tokrat za novorojenčke napletle božične copatke in kape (FOTO)

Muce copatarice tudi letos pridno pletejo in skrbijo, da je novorojenčkom, rojenim v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec, vedno toplo.

Bliža se december in pridne gospe so tudi letos z božičnimi copatki obdarile novorojenčke, rojene v slovenjgraški bolnišnici, kjer so se darila zelo razveselili.

Muce copatarice so pletilje iz različnih koroških krajev, ki se srečujejo v okviru študijskega krožka “Pletem in razveseljujem”, ki poteka pod okriljem slovenjgraškega javnega zavoda Mocis. Nosilec projekta “Študijski krožki” je Andragoški center RS, izvedba pa je sofinancirana s strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport ter je za vse udeležence brezplačna.

Njihove zlate pletilke so tokrat napletle tudi kapice za vsakega, ki se bo rodil v decembru – torej, letošnji »decembrčki« bodo dobili copatke in kapice v kompletu. Napletle so kar 99 kompletov in še nekaj 10 parov copatkov,” so sporočili iz regijske bolnišnice.

Za njihovo srčno gesto se jim je zahvalil direktor bolnišnice Janez Lavre, dr. med, ki jim je povedal, da pletejo ne smo nepozabne zgodbe, ampak tudi sladke spomine na nekaj tako čudovitega, kot je rojstvo otroka.

Muce copatarice tudi letos pridno pletejo in skrbijo, da je novorojenčkom, rojenim v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec, vedno toplo.