Možnost brezplačnega testiranja kmalu tudi na Kopah

Z novim letom so se lahko ponovno odprla smučišča. A je uporaba žičniških naprav dovoljena le smučarjem iz regije, ki predložijo negativni test na novi koronavirus, ter otrokom v spremstvu staršev. Obisk smučišč je v teh dneh tudi zaradi tega skromnejši, žičničarji pa upajo, da bo smučarjev več po praznikih, ko bo testiranje dostopnejše.

Več smučarjev si želijo tudi na Kopah, kjer so smučišče odprli v soboto, vendar brez možnosti testiranja. Danes pa so preko Facebook strani Kope sporočili, da bo od ponedeljka, 4. januarja, do petka, 8. januarja, od 7h do 11h v MKC Slovenj Gradec (Ozare 18, 2380 Slovenj Gradec) organizirano brezplačno testiranje na Covid-19. S seboj morate imeti osebni dokument in zdravstveno kartico.

Če bo vse po planu, bo brezplačno testiranje ob koncu tedna (sobota in nedelja) omogočeno pri nas na Kopah. Vse informacije bomo z vami delili sproti,” so še dodali.

Obratovalni čas smučišča:

  • Od ponedeljka do sobote: dnevna smuka od 9.00 do 16.00, nočna smuka od 18.00 do 20.30,
  • nedelja: dnevna smuka od 9.00 do 16.00.

Vstopnice lahko kupite preko spleta (https://bit.ly/3oX8Dvk) ali pa na smučišču. Cena dnevne smučarske vozovnice je 20 evrov, dnevna otroška vozovnica je 15 evrov. Za nočno smuko bo odrasla oseba odštela 10 evrov, otroška nočna smučarska vozovnica pa stane 8 evrov. Za več informacij obiščite njihovo Facebook stran, ki jo najdete TUKAJ. Več informacij: rezervacije@kope.si ali 02 88 39 850.

Od petka je obratovanje žičniških naprav in njim pripadajočih prog dovoljeno pod pogojem, da upravljavec naprav zagotovi hitro testiranje na novi koronavirus v organizaciji pooblaščenega izvajalca na vstopni točki na smučišče. Če ga ne more, pa je uporaba naprav dovoljena le osebam, ki upravljavcu naprav predložijo negativni test opravljen v Sloveniji in ki ni starejši od 24 ur, ter otrokom do vključno 12. leta starosti v spremstvu staršev. Glede na odlok o omejitvi gibanja pa sicer velja, da lahko posameznik ali osebe iz skupnega gospodinjstva za namen izvajanja individualnih športnih aktivnosti prehajajo med občinami le znotraj statistične regije, kjer imajo prebivališče.

Vir: STA, Kope