Search
Close this search box.

Mozirski gaj tudi letos organizira Državno prvenstvo v tekmovanju za najtežjo bučo

13. Državno prvenstvo v tekmovanju za najtežjo bučo bo tokrat potekalo v soboto, 23. septembra 2023, v Vrtnem centru Jehart v Šmartnem pri Slovenj Gradcu.

Jesen je bila v Mozirskem gaju vedno v znamenju buč. Kljub temu, da je zaradi sanacije parka po hudih avgustovskih ujmah ta trenutno še vedno zaprt, bodo v sodelovanju s soorganizatorjem tekmovanja, društvom Bučmani iz Oplotnice, tudi letos pripravili tekmovanje za najtežjo bučo.

13. Državno prvenstvo v tekmovanju za najtežjo bučo bo letos potekalo v soboto, 23. septembra 2023, na Koroškem, v Vrtnem centru Jehart, na naslovu Šmartno pri Slovenj Gradcu 196 a.

Sprejem buč in prijava tekmovalcev se bosta začela ob 10. uri, uro za tem, torej ob 11. uri, se bo začelo tehtanje, kjer bodo vse do 13. ure iskali najtežjo bučo, ob koncu tehtanja pa bo potekala razglasitev rezultatov in podelitev priznanj. Podelili bodo priznanja tudi za najdaljšo in najlepšo bučo ter najtežjo lubenico.

Skupaj s soorganizatorjem tekmovanja so se dogovorili, da se zaradi solidarnosti do poplavljencev letos nagradam odpovedo.

Naj spomnimo, da je lanska najtežja buča tehtala 533 kg, vzgojil jo je Janko Lovše. Rekord Mozirskega gaja pa so zabeležili leto pred tem, ko je prav tako Lovšetu uspelo vzgojiti bučo velikanko težko kar 719 kg.

Mozirski gaj sicer zaenkrat še vedno ostaja zaprt, kljub temu pa počasi spet dobiva lepšo podobo, čeprav bo sanacija zagotovo potekala še leta. Zelo so hvaležni vsem prostovoljcem, ki so jim srčno priskočili na pomoč, ter vrtnarjem, ki jim bodo pomagali s sadikami cvetja za prihodnjo sezono, ko jih sicer v Mozirskem gaju ponovno čaka tudi razstava tulipanov, le da bo ta v manjšem obsegu, dopolnili pa jo bodo s slovenskim cvetjem.

Če bo vse po sreči, pa vas bodo v Mozirski gaj povabili že letošnjega decembra, ko  načrtujejo Božično bajko Slovenije, ki bo tokrat res nekaj posebnega.

Se vidimo torej decembra v Mozirskem gaju, do takrat pa …

Poiščite najtežjo bučo skupaj z Mozirskim gajem in društvom Bučmani iz Oplotnice, tokrat na Koroškem.

2 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Anastasia
Anastasia
7 mesecev nazaj

Bravo!

Jouzek
Jouzek
7 mesecev nazaj

Bravo, borba poteka naprej.

Dogodki

13. Državno prvenstvo v tekmovanju za najtežjo bučo bo tokrat potekalo v soboto, 23. septembra 2023, v Vrtnem centru Jehart v Šmartnem pri Slovenj Gradcu.