Search
Close this search box.

Most Okusov vas bo kulinarično razvajal tudi letos

Po lanskoletnem velikem uspehu streetfood festivala v Dravogradu, se letos vrača Most Okusov. Na vsem že znani lokaciji se bodo tudi letos zbrali ponudniki od daleč in blizu in razvajali vaše brbončice s pestro kulinarično ponudbo.
Fotografija je simbolična

Letos bo Most Okusov še večji in še boljši, saj se bo festivalu pridružilo večje število ponudnikov hrane in pijače, dodali pa bodo tudi kotičkom za otroke.

Most Okusov vas v soboto, 22. junija 2024 vabi, da ne kuhate doma, saj bodo v Dravogradu na kolesarskem mostu poskrbeli za vse lačne in žejne.

Kdo vse vas bo letos razvajal na festivalu streetfooda Most Okusov? Za zdaj organizatorji KUD COREoška objavljajo spodaj naštete ponudnike, nekaj pa naj jih za zdaj ostane še skrivnost.

Ponudniki kuliraničnih dobrot na Mostu Okusov:

Nelly’s Food Truck
Tovornjaček, ki se bo iz Lovrenca na Pohorju pripeljal na Most okusov. V ponudbi bodo tortilja wrapi, hotdogi ter kakšen burger v spremljavi krompirčka.

Koroški čili klub
Verjetno vsem že dobro znani fantje, ki so na prvi izvedbi Mosta Okusov razprodali vso hrano na. V ponudbi bo njihov znani pulled pork burger ter novost – Koroški sendvič.  

Gud Street Fud
Še eden v vrsti tovornjakov, Gud StreetFood prihaja s široko ponudbo burgerjev, sticky fingersov in tacitosov. Tisti, ki ste obiskali Karavano Okusov ste verjetno že poizkusili njihove jedi in si rekli, res je Gud Streetfood  

Skunk Urban Kitchen
Ali drugače povedano – kralji sendvičev. To niso navadni sendviči, ki si jih pripravljate doma, ampak če se malce pošalimo- sendviči na steroidih. Zagotovo jih morate poskusiti in pokazati svoji boljši polovici, ker od tistega trenutka naprej klasični sendvič s poli salamo ne bo več veljal.  

JJHAUS.si
Nova zgodba napolitanskih pic na Koroškem. Če bi pico JJ Haus radi preizkusili še pred Mostom Oksuov, imate možnost za to v gostilni Brančurnik skoraj vsak teden. Na meniju bodo: napolitanske pice, koroška ržena pica ter jabolčna in nutelina pizza.  

Žar mojster Jure
Okusno, domače in sveže. Tri besede, ki opišejo mojstra žara. Na voljo bodo sendviči z domačimi svinjskimi rebri, domače klobase v omaki, domače lepinje, svinjske rolade in še in še. Za tiste ”taprave dedce”.  

Timi’s SweetWonderland
Mini vaflji in točen sladoled ob napihljivih igralih. Mini vaflje ste lahko poskusili že na  Shodu čarovnic v dvorani Špic D, ob vikendih čez zimo na drsališču Dravograd in tudi na pustnem karnevalu v Kotljah. Čisto sveže pa so dodatno v ponudbi slushy-ji in tudi točen sladoled, ki se bo lepo prilegel ob vročem, junijskem soncu.  

THAI TAI Tajska hrana SG
Lanskoletni rekorderji po prodanih porcijah se tudi letos vračajo na prizorišče, ampak z malce drugačnim menijem. Za vaše lačne trebuščke bodo pripravljali Pad sen, ocvrte rakce in spring rollse.

Gasthaus Krone
Prvi korak povezovanja z avstrijskimi sosedi. Krone se nahaja na glavnem trgu v Lavamündu, kjer si lahko ob vikendih privoščite tudi kaj za prigriznit in posladkat. Na mostu bo pri njihovi stojnici dišalo po morju, cvrli in na tržaški način pripravljali se bodo lignji.  

HomeCreatures
Most okusov ne bi bil pravi, če se na njem ne bi pojavil tudi lokalni pivovar, domačin Gašper Korat, s svojo znamko HomeCreatures brewery. Je nosilec nagrade najboljšega doma zvarjenega piva v Sloveniji. Potrditev te nagrade je bila lanska izvedba dogodka, saj je razprodal vse zaloge piva, kar se zna zgoditi tudi letos.  

Rolling bar
Novost v Sloveniji, kot nam že ime pove – bar na kolesih. Iz tricikla še verjetno niste bili kdaj  postreženi s koktejlom, tudi mi ne! In zato komaj čakamo, da preizkusimo njihove zvarke.  

Kot presenečenje pa letošnje leto prihaja na Most okusov tudi Lovro Miler, vsem znani nekdanji tekmovalec šova MasterChef Slovenija, ki bo na festivalu streetfooda pripravljal svojo čudovito, slastno sladico. Prav tako bo predstavil svoj nov izdelek – K’Nudle, prave, slastne koroške kvočave nudle.

Vabljeni, da se kulinaričnega festivala Most Okusov udeležite v čim večjem številu. Dobimo se v soboto, 22. junija 2024. Vse dobrote bodo na voljo od 12. ure naprej in vse do razprodaje.

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments
Po lanskoletnem velikem uspehu streetfood festivala v Dravogradu, se letos vrača Most Okusov. Na vsem že znani lokaciji se bodo tudi letos zbrali ponudniki od daleč in blizu in razvajali vaše brbončice s pestro kulinarično ponudbo.