Search
Close this search box.

Moški pred zaporom nastavil sumljiv predmet

Celjski policisti so v petek, 3. februarja, obravnavali moškega, ki je pred enega od vhodov v celjski zapor nastavil sumljiv predmet.

V petek, 3. februarja, so bili celjski policisti obveščeni, da je takrat še neznani storilec pred enega od vhodov v stavbo celjskih zaporov nastavil sumljiv predmet.

Policisti so sodelovanju z gasilci takoj zavarovali območje okoli celjske tržnice in zaporov. Na kraj dogodka so bili poklicani tudi bombni tehniki Specialne enote policije, ki pa so na kraju ugotovili, da v tem primeru na srečo ni šlo za eksplozivno sredstvo.

Z zbiranjem obvestil in ostalimi preiskovalnimi dejanji so celjski policisti ugotovili, da je predmet pred stavbo celjskih zaporov nastavil 38-letni moški, doma z območja Žalca. 38-letniku so v popoldanskih urah odvzeli prostost in ga po opravljenih preiskovalnih dejanjih spustili na prostost.

Zaradi suma storitve kaznivega dejanja zloraba znamenj za pomoč in nevarnost, ga bodo kazensko ovadili, za storjeno dejanje mu grozi do treh let zaporne kazni.

Osumljenega 38-letnika so policisti v preteklosti že dvakrat obravnavali zaradi sumov storitve kaznivih dejanj z elementi nasilja.

Vir: PU Celje

Dogodki

Celjski policisti so v petek, 3. februarja, obravnavali moškega, ki je pred enega od vhodov v celjski zapor nastavil sumljiv predmet.