Search
Close this search box.

MoPZ Vres Prevalje vabi na 53. letni koncert

Moški pevski zbor Vres Prevalje pripravlja koncert, ki je že 53 po vrsti. Čaka vas večer čudovite zborovske glasbe.

Moški pevski zbor Vres Prevalje, pod vodstvom dirigentke Helene Buhvald, vas prisrčno vabi na 53. letni koncert, ki bo to soboto, 18. maja, ob 20. uri v farni cerkvi Device Marije na jezeru na Prevaljah.

Na koncertu boste lahko prisluhnili pestremu repertoarju slovenskih in tujih pesmi, ki so jih Vresovci v zadnjih mesecih marljivo vadili. Nekatere izmed teh pesmi so izvedli tudi na Regijskem tekmovanju pevskih zborov od Celja do Koroške, kjer so novembra lani osvojili zlato priznanje.

Prvi del njihovega koncertnega programa letos obsega pesmi na temo domovine in doma, ter nekaj najlepših sakralnih uglasbitev, posvečenih Mariji. V drugem delu koncerta pa vas bodo Vresovci popeljali v pester svet ljubezenskih pesmi, priljubljene teme mnogih slovenskih skladateljev. Slišali boste lahko vse, od največjih klasik do sodobnejših obdelav ljubezenskih ljudskih napevov.

Na njihovem koncertu se bodo ponovno predstavili tudi otroci iz KOPZ Mohorjan z zborovodkinjo Špelo Ramšak ter zanimiva etno skupina AUTETNO, ki izvaja raznolike obdelave ljudskih pesmi iz Slovenije in tujine.

Vresovci se veselijo vašega obiska, zato vas toplo vabijo, da se nam pridružite in uživate v glasbi ob njihovem 53. rojstnem dnevu. Se vidimo to soboto ob 20. uri v farni cerkvi Device Marije na jezeru na Prevaljah.

Vstop je prost!

Vir: MoPZ Vres Prevalje

Dogodki

Moški pevski zbor Vres Prevalje pripravlja koncert, ki je že 53 po vrsti. Čaka vas večer čudovite zborovske glasbe.