Search
Close this search box.

MoPZ Goršek Štefan Čaki pripravili čudovit glasbeni večer

Sinoči, v soboto, 25. maja 2024, ob 17. uri, je v Domu borcev Šentjanž, potekal lep glasbeni večer, ki so ga priredili pevci MoPZ Goršek Štefan Čaki. Domačini jim radi rečejo kar Čakiji.

Čakiji so se v 46 letih delovanja naučili preko 340 pesmi, seveda pojejo nekatere zelo pogosto, druge manj, med njimi pa je gotovo največ ljudskih pesmi. Sinoči so postregli z bogato biro, tako ljudskih kot tudi priljubljenih dalmatinskih, ki so grele srca vseh prisotnih.

Že pet let je njihova umetniška vodja glasbenica Eva Mori, ki vsako leto znova poskrbi na svojem koncertu postrežejo s pisano mavrico lepih zborovskih pesmi. Tudi letos so se jim na odru pridružili učenci OŠ Šentjanž pri Dravogradu. Nastopila sta Eva Poročnik in Maks Kušelj ter Eva Poročnik, Vita Kovač in Tia Švab, ki so zaigrale na očarljivo violino. Za kitarsko spremljavo ob nekaterih pesmih je poskrbel Mitja Vavče. Uvodoma je vse prisotne pozdravil podžupan Občine Dravograd Robert Plimon.

Občinstvo v dvorani se je strinjalo, da Čakiji vsako leto napredujejo in dvigujejo svoj nivo petja. Zato so odločeni, da se jim na njihovem letnem koncertu z veseljem pridružijo tudi prihodnje leto. Program je z besedo povezala Anja Vajde.

Čakiji so sinoči navdušili občinstvo Doma borcev v Šentjanžu. Ob 46 letnici jim je prišel čestitat tudi podžupan Občine Dravograd Robert Plimon.

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Več iz istega kraja