Search
Close this search box.

Montessori popoldanske urice za otroke v Mežici

»Maria Montessori je pred več kot 100 leti ponudila otrokom tistega časa alternativno pot do znanja. Bila je dovolj uporniška in vztrajna, saj je verjela v to, da so otroci sposobni veliko, če jim le pomagamo toliko, kolikor potrebujejo, da določeno dejavnost še vedno opravijo sami, kar je dokazala s številnimi rezultati. Ustanovila je prvo hišo za otroke in širila svoje izkušnje, znanje in metodo po celem svetu.

»Pomagaj mi, da naredim sam,« je glavni in vodilni motiv pedagogike montessori. Ključna dejavnost odraslega je opazovanje, iz česar je tudi izhajala Maria Montessori, ki je po mnogih urah opazovanj prišla do spoznanja, da je otrokov ritem življenja in dela drugačen od ritma odraslega. Zato je zanje pripravila dejavnosti, pri katerih so si lahko otroci sami izbirali ritem, čas in način dela. V središče je tako postavljen otrok in ne učitelj.«

»In tako je tudi v Mežici, kjer si v na novo odprtem vrtcu prizadevajo, da bi tudi v zgornji Mežiški dolini spoznali pedagogiko montessori, da bi otrokom omogočili dostop do razvoja njihovih individualnih potreb v njihovem tempu, večjo dostopnost do tujih jezikov ter staršem ponudili izbiro.«

Dejavnost so razširili tudi na popoldanske urice za otroke, ki niso vključeni v njihov vrtec.

»V Hiši otrok Mali koraki smo se odločili, da tudi otrokom, ki niso vključeni v naš vrtec, omogočimo dostop do pedagogike montessori. Z mislimi Marie Montessori “Kolikor moremo, moramo podpirati otrokovo hrepenenje po dejavnosti; ne mu streči, ampak ga vzgajati tako, da bo postal samostojen. “Vas vabimo, da se nam pridružite na popoldanskih uricah montessori, kjer bodo otroci pridobivali nove izkušnje na kognitivnem, socialnem, čustvenem in telesnem področju. Razvijali bodo koncentracijo, motoriko, samostojnost in samopodobo. V skrbno pripravljenem okolju, ki temelji na pedagogiki montessori, bodo otroci raziskovali na področju vsakdanjega življenja, matematike, jezika, biologije, geografije, zgodovine, zaznavanja in umetnosti.

Program za otroke in starše.

Namenjen je otrokom od 1 do 2,5 leta in staršem, da enkrat tedensko preživijo uro in pol v pripravljenem okolju montessori z montessori pedagogom in angleško govorečo montessori asistentko. Starši imajo med tem, ko je otrok dejaven, možnost naučiti se opazovati otroka in se uriti v zaznavanju otrokovih potreb.

Program za otroke.

Program je namenjen otrokom od 2,5 do 6 let. Otroci, ki ne hodijo v vrtec montessori ali sploh ne hodijo v vrtec, imajo enkrat tedensko možnost odkrivati svoje talente v pripravljenem okolju montessori z montessori pedagogom in angleško govorečo montessori asistentko ter se srečati s svojimi vrstniki.

Prvo vzorčno srečanje, bo v torek 20. 11. 2018. Prijave zbiramo na mail malikoraki@yahoo.com. Več si lahko pogledate na naši spletni strani http://www.mali-koraki.si, so sporočili iz Hiše otrok Mali koraki.

Dogodki