Search
Close this search box.

Moja dežela – lepa in gostoljubna: Ste že oddali svoj glas?

Leto je naokoli in znova se je pričelo spletno glasovanje za akcijo 𝗠𝗼𝗷𝗮 𝗱𝗲𝘇̌𝗲𝗹𝗮 - 𝗹𝗲𝗽𝗮 𝗶𝗻 𝗴𝗼𝘀𝘁𝗼𝗹𝗷𝘂𝗯𝗻𝗮. Glasujete lahko vsak dan do 8. septembra.

Slovenija, majhna država z izjemno raznoliko pokrajino, ponuja obiskovalcem pravo paletno doživetij. Od prečudovitih alpskih vrhov do slikovitih obalnih krajev, od slikovitih vinorodnih gričev do mogočnih gozdov in kraških jam, je Slovenija pravo zatočišče za ljubitelje narave in vse tiste, ki si želijo pobegniti od mestnega vrveža. Zaradi svoje geografske lege in raznolike ponudbe je Slovenija priljubljena turistična destinacija tako za domače kot tudi mednarodne obiskovalce. Njena izjemna gostoljubnost, odlična kulinarika ter pestrost doživetij obiskovalce navdušujejo in puščajo trajne spomine v srcih vsakogar, ki se jo odloči obiskati.

Aktualno poteka natečaj “Moja dežela – lepa in gostoljubna“, ki ga organizira strokovna komisija Turistične zveze Slovenije (TZS). Cilj tega natečaja je oceniti urejenost slovenskih mest in krajev, ter spodbuditi skupnost k ohranjanju in izboljšanju lepote ter gostoljubnosti krajev.

Strokovna komisija TZS je v polnem teku pri svojem delu, saj do sredine septembra natančno preučuje različne aspekte slovenskih krajev, vključno z urejenostjo javnih površin, arhitekturo, kulturno dediščino, ohranjenostjo narave in urejenostjo turistične infrastrukture.

Vendar imate pri tem pomembno vlogo tudi vi, saj imate od 20. julija do vključno 8. septembra 2023 možnost prispevati svoj glas in izraziti svoje mnenje o kraju, ki vam je posebej pri srcu. Svoje glasove lahko oddate na naslednji povezavi za tiste kraje, ki so vas navdušili z njihovo lepoto, urejenostjo, zanimivimi doživetji ali gostoljubnostjo lokalnega prebivalstva. To je odlična priložnost, da izrazite svojo naklonjenost kraju in prispevate k dvigu njegovega turističnega pomena.

Pomembno je, da se zavedamo, kako dragoceni so slovenski kraji in da je ohranjanje njihove lepote ter gostoljubnosti ključno za privabljanje domačih in tujih obiskovalcev. Natečaj “Moja dežela – lepa in gostoljubna” nas spodbuja k odgovornemu odnosu do naših krajev in hkrati poudarja pomembnost trajnostnega turizma, ki spoštuje naravo, kulturo in tradicijo.

Kategorije, v katerih sodelujejo koroške občine, so:

  • Za Naj lepše-naj gostoljubnejše meto/trško/vaško jedro sodelujeta Slovenj Gradec in Trg Ravne na Koroškem.
  • Za Naj lepše-naj gostoljubnejše srednje mesto sodeluje Slovenj Gradec.
  • Za Naj lepše-naj gostoljubnejše manjše mesto sodeluje Radlje ob Dravi.
  • Za Naj lepše-naj gostoljubnejši izletniški kraj sodelujeta Črna na Koroškem in Libeliče Vas ob meji.
  • Za Naj mladinsko prenočišče se poteguje Mladinski hotel Punkl.
  • Za Naj tematsko pot sodelujeta Gozdna učna pot Dravograd in Tematska učna pot Mini K24-otroška različica hribovskega izziva K24
  • Za Izletniško točko se potegujejo Kope.

Zato ne pozabite oddati svojega glasu za kraje, ki ste jih vzljubili in ki si zaslužijo, da jih opazijo tudi drugi. Sodelujte pri ustvarjanju pozitivnih sprememb in prispevajte k razvoju in promociji slovenskega turizma!

Dogodki

Leto je naokoli in znova se je pričelo spletno glasovanje za akcijo 𝗠𝗼𝗷𝗮 𝗱𝗲𝘇̌𝗲𝗹𝗮 - 𝗹𝗲𝗽𝗮 𝗶𝗻 𝗴𝗼𝘀𝘁𝗼𝗹𝗷𝘂𝗯𝗻𝗮. Glasujete lahko vsak dan do 8. septembra.