Search
Close this search box.

Moja dežela – lepa in gostoljubna 2020: Med prejemniki najvišjih priznanj tudi koroški kraji

Znani so najlepši in najgostoljubnejši kraji, ki so jih avgusta in septembra zbirali v akciji Moja dežela – lepa in gostoljubna 2020.

Nagrajence letošnjega že 29. izbora so predstavili v posebni oddaji, kjer so predstavili najlepše in najgostoljubnejše kraje, ki jih je Turistična zveza Slovenije izbrala v akciji Moja dežela – lepa in gostoljubna 2020. Svoj glas je lahko vsakdo oddal preko spletnega glasovanja, svoje ocenjevanje je nato opravila še državna komisija, ki so jo sestavljali strokovnjaki iz različnih področij (krajinarji, geografi, turistični delavci, sociologi, arhitekti, etnologi in drugi). Strokovna komisija je prečesala Slovenijo in med nominiranci izbrala najboljše. Njihove ocene najdete tukaj.

V kategoriji Srednja mesta si je Slovenj Gradec prislužil prvo mesto, v kategoriji Mestna jedra pa tretje. V kategoriji Mala mesta so drugo mesto zasedle Radlje ob Dravi. V kategoriji Izletniški kraji je prvo mesto zasedel Gorsko turistični center Kope, drugo mesto pa Črna na Koroškem. V kategoriji Trška jedra je prvo mesto zasedla Črna na Koroškem.

Ponovitev oddaje, kjer so vsi kraji predstavljeni bo jutri, ob 13. 30 uri na Planet TV.

VIR: Turistična zveza Slovenije, Planet TV

Dogodki