Search
Close this search box.

VIDEO: Neurje na Koroškem

FOTO: PGD Radlje ob Dravi

Močno neurje s točo, ki je v nedeljo zajelo del Koroške, je povzročilo obilo nevšečnosti. Meteorna voda je zalivala kleti, zalivala cestišča ter ogrožala objekte. Strela pa je na Navrškem vrhu povzročila požar. 

Močno neurje je v nedeljo, 3. avgusta, okoli 17. ure zajelo nekatere kraje na Koroškem. Največ nevšečnosti je povzročilo na območju Raven na Koroškem ter Radelj ob Dravi.

VIDEO: Posledica neurja na Prevaljah:

Ob 17.00 je močno neurje s točo zajelo občino Prevalje. V Spodnjem Kraju, Na Fari, Nicini, Pri Brančurniku, Pri postaji, na Trgu in na Stražišču je meteorna voda zalivala kletne prostore poslovnih in večstanovanjskih objektov. Posredovali so gasilci PGD Prevalje, ki so čistili jaške za meteorno vodo, počistili prostore, ogrožene hiše zaščitili s protipoplavnimi vrečami in s potopnimi črpalkami izčrpali vodo iz poplavljenih objektov. Prav tako so posredovali na lokalni cesti Prisoje–Breznica, kjer je voda zaradi zamašenih cestnih prepustov zalila cestišče, ga poškodovala, do nadaljnjega pa je bila neprevozna. Gasilci so s pomočjo gradbene mehanizacije očistili pregrado na farškem potoku in preprečili nadaljnje razlivanje vode in ogrožanje objektov.

Ob 17.30 je močno neurje zajelo občino Ravne na Koroškem. Meteorne vode so zalivale in ogrožale stanovanjske objekte na Stražišču in na Tolstem vrhu. Posredovali so gasilci PGD Ravne na Koroškem, ki so čistili jaške za meteorno vodo ter črpali vodo iz poplavljenih objektov. Prav tako so posredovali na lokalni cesti Ravne–Tolsti vrh in s pomočjo gradbene mehanizacije očistili zamašene cestne prepuste ter preprečili nadaljnje razlivanje vode in ogrožanje objektov.

Ob 17.37 je zaradi močnega dežja narasel Potočnikov potok, ki je ogrožal stanovanjsko hišo na Javniku v občini Podvelka. Posredovali so gasilci PGD Brezno-Podvelka, ki so s pomočjo gradbenega stroja očistili prepusta na potoku.

Ob 18.26 je na Navrškem vrhu, občina Ravne na Koroškem, prišlo do požara zaradi udara strele v stanovanjskem objektu. Do prihoda gasilcev KGZ Ravne na Koroškem je požar pogasil lastnik. Gasilci so s termo kamero pregledali objekt in ugotovili, da ni nevarnosti za ponovni vžig.

Ob 19.56 se je zaradi neurja podrlo drevo na cesto v naselju Remšnik, občina Radlje ob Dravi. Gasilci PGD Radlje ob Dravi so drevo razrezali in ga odstranili.

Ob 20.18 so na cesti Brezno–Remšnik v naselju Remšnik, občina Radlje ob Dravi, posredovali gasilci PGD Radlje ob Dravi, kjer se je na cesto sprožil manjši zemeljski plaz. Gasilci so zavarovali kraj dogodka, označili plazišče in omogočili pretok prometa. Plaz bodo v ponedeljek 4. avgusta sanirali delavci Komunalnega podjetja Radlje ob Dravi.

{AF}Imate fotografijo ali videoposnetek? Pošljete nam jih lahko na info@koroskenovice.si.{/AF}

FOTO: PGD Radlje ob Dravi

VIR: Zavod za zaščito in reševanje RS

 

 

Dogodki

FOTO: PGD Radlje ob Dravi

Močno neurje s točo, ki je v nedeljo zajelo del Koroške, je povzročilo obilo nevšečnosti. Meteorna voda je zalivala kleti, zalivala cestišča ter ogrožala objekte. Strela pa je na Navrškem vrhu povzročila požar.