Search
Close this search box.

Močno neurje podiralo drevesa in odkrivalo strehe po celi Koroški

Ponoči je tudi Koroško zajelo močno neurje, ki je odkrivalo strehe in podiralo drevesa praktično po celi regiji. Gasilci so imeli polne roke dela.

Iz Uprave RS za zaščito in reševanje poročajo, da je 13. julija 2023 močno neurje zajelo občino Vuzenica. Zaradi podrtih dreves v naseljih Sv. Vid in Šentjanž nad Dravčami so posredovali gasilci PGD Vuzenica.

Prav tako je neurje zajelo Mestno občino Slovenj Gradec. Na terenu so posredovali gasilci PGD Slovenj Gradec, Legen, Pameče – Troblje, Podgorje, Sele . Vrhe, Stari trg, Šmartno in Turiška vas. Močan veter je podiral drevesa in odkrival strehe objektov.

Foto: Klemen Bučar, Fb Policijske kontrole na Koroškem

Neurje ni prizaneslo niti občini Ribnica na Pohorju. Zardi podrtih dreves so posredovali gasilci PGD Ribnica – Josipdol.

Neurje je pustošilo tudi na Ravnah na Koroškem. Odkrivalo je strehe objektov ter ruvalo drevesa, posredovali so gasilci KGZ Ravne, PGD Ravne in Kotlje.

Foto: PGD Radlje ob Dravi

Kar nekaj dela so na terenu zaradi podrtih dreves in odkritih streh objektov imeli tudi gasilci PGD Radlje ob Dravi. Nič drugače ni bilo na Prevaljah in v občini Podvelka. Zaradi podrtih dreves in odkritih streh objektov so posredovali gasilci PGD Brezno – Podvelka, Kapla in Ožbalt.

Drevesa je podiralo tudi v Občini Muta, kjer so posredovali PGD Muta, zaradi odkrite strehe objekta so posredovali tudi gasilci PGD Mislinja.

Veliko dela so imeli zaradi močnega neurja tudi v Dravogradu. Zaradi podrtih dreves so morali posredovati gasilci PGD Šentjanž, Dravograd in Črneče. Prizanešeno pa ni bilo niti Črni na Koroškem, saj so zaradi podrtih dreves morali posredovati v Koprivni tudi gasilci PGD Črna na Koroškem.

Vir: Spin

Dogodki

Ponoči je tudi Koroško zajelo močno neurje, ki je odkrivalo strehe in podiralo drevesa praktično po celi regiji. Gasilci so imeli polne roke dela.