Search
Close this search box.

Mlečna kraljica 2024 postala Korošica Alenka Gradišnik

Letošnje leto so okronali že 17. Mlečno kraljico, tokrat je naziv pripadel 24-letni Korošici.

Vsako leto v podjetju Mlekarna Celeia izbirajo mlečno kraljico. ”Mlečna kraljica je ambasadorka kakovosti slovenskih mlečnih izdelkov, s svojimi nastopi širi sporočilo, da je uravnotežena prehrana, ki vsebuje dovolj mleka in mlečnih izdelkov, odlična popotnica za dobro počutje,” so zapisali na spletni strani Mlekarne Celeia.

Izbor je letošnje leto potekal že sedemnajstič, na izboru pa je sodelovalo več deklet, ki so tako ali drugače povezana z mlekom, mlekarstvom in kmetijstvom.

Na predaji krone, ki je potekala danes, 21. marca 2024, v hotelu Paka v Velenju, je lanskoletna kraljica Alina Zupanc predala krono in lento novi kraljici, ki bo poslanstvo opravljala do naslednjega izbora.

Letošnje leto je laskavi naziv pripadel 24-letni Alenki Gradišnik, mladi Korošici, ki prihaja iz okolice Prevalj. Na družinski kmetiji se že od samih začetkov kmetije ukvarjajo s prirejo mleka. Na kmetiji imajo 40 krav molznic, katere vsakodnevno dajejo sveže mleko, ki ga preko Koroške kmetijske zadruge prodajajo tudi v Mlekarno Celeia.

Alenka predstavlja že četrto generacijo, ki nadaljuje z mlečno tradicijo kmetije, svoje znanje pa je podkrepila s študijem na Biotehniški fakulteti, ki ga ravno zaključuje. Vešča vseh kmetijskih opravil rada poprime tudi za volan kmetijskih strojev, saj so na kmetiji odraščala tri dekleta in so morala marsikdaj poprijeti tudi za bolj moška dela. A ji je tudi to v veselje in se loti čisto vsega, saj je z dušo in srcem predana kmetiji. Že od nekdaj jo delo na kmetiji veseli, rada je v naravi in z živalmi, zato o drugačni poti niti ni razmišljala.

“S svojim poslanstvom želim širiti glas o tem, kako pomembna je domača “SLOVENSKA” hrana, ki je marsikomu samoumevna, saj menim, da včasih to dejstvo zapostavljamo in ji moramo dati še poseben pomen in jo še bolj ceniti,” so bile ene izmed prvih besed letošnje Mlečne kraljice Alenke, ko je prevzela krono.

Iskrene čestitke Alenki Gradišnik za osvojeni naziv Mlečne kraljice 2024.

Vir: FB Zelene Doline

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Marička
Marička
1 mesec nazaj

Alenka, iskrene čestitke!

Dogodki

Letošnje leto so okronali že 17. Mlečno kraljico, tokrat je naziv pripadel 24-letni Korošici.