Search
Close this search box.

Mladinski svet Ravne je združil moči s Čebelarskim društvom Ravne

Mladinski svet Ravne na Koroškem in Čebelarsko društvo Ravne na Koroškem sta združila moči v novo projektno partnerstvo.

Mladinski svet Raven na Koroškem z velikim veseljem naznanja, da so združili moči s Čebelarskim društvom Ravne v novem projektnem partnerstvu. Zavedajo se pomembnosti čebel kot ključnega stebra našega ekosistema in tesne povezanosti čebelarstva s slovensko kulturo, zaradi česar je čebelarstvo leta 2022 postalo del UNESCO-ve nesnovne kulturne dediščine človeštva. Njihovi cilj je čebelarstvo približati mladim in jih spodbuditi k aktivni vlogi pri ohranjanju narave.

V sklopu partnerstva bodo s Čebelarskim društvom Ravne organizirali različne delavnice, ki bodo združevale tradicionalno čebelarstvo in sodobne pristope. Mladi bodo imeli priložnost aktivno sodelovati pri delih okoli čebelnjaka, v zameno pa bodo za čebelarje organizirali razne delavnice uporabe digitalnih naprav ter programske opreme.

Podrobnejše informacije o delavnicah bodo na voljo kmalu!

Besedilo: Mladinski svet Ravne na Koroškem

Mladinski svet Ravne na Koroškem in Čebelarsko društvo Ravne na Koroškem sta združila moči v novo projektno partnerstvo.