Search
Close this search box.

Mladinska pot Ravne na Koroškem

V soboto, 6. aprila 2013, je potekala delovna akcija Mladinskega sveta Ravne na Koroškem (MSR).

Mladnski svet Ravne na Koroškem je imel v soboto, 6. aprila 2013, delovno akcijo, s katero so na območju trim steze za Gimnazijo Ravne postavili učno-rekreacijsko pot.

V izjavi za javnost so zapisali:

“Na območju nekdanje trim steze za Gimnazijo Ravne, smo postavili učno-rekreacijsko pot, ki je namenjena rekreaciji in izobraževanju. Pot so postavili prostovoljci Mladinskega sveta Ravne na Koroškem ter taborniki Društva tabornikov Rod Koroških jeklarjev Ravne na Koroškem. Pri realizaciji projekta so finančno ali s svojimi storitvami pomagali: MSR, Občina Ravne na Koroškem, Urad za mladino Republike Slovenije, Zavarovalnica Maribor d. d., Petrol energetika d.o.o., Gral dizajn, Zavod za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti Ravne na Koroškem, Klub koroških študentov in Pandel trade.

Namen poti:

Mladinska učno-rekreacijska pot Ravne na Koroškem je namenjena vsem ljubiteljem narave, ki imajo radi rekreacijo, obenem pa si želijo izvedeti kaj novega o Ravnah na Koroškem. Namen poti je obuditi nekdanjo trim stezo, ki je Ravenčanom nekdaj pomenila njihov vsakdan, bodisi za druženje, sprehode ali športna udejstvovanja. Mladinska pot ni le ena izmed trim stez, ampak je nekaj več zaradi dodane vsebine, ki govori o času, ko so nastajale trim steze. Pot vsebuje 14 rekreacijskih in učnih postaj. Vsaka postaja obiskovalcu poda navodilo za športno vajo, obenem pa lahko obiskovalci na vsaki postaji najdejo zanimive informacije in podatke o razvoju kraja Ravne na Koroškem. Naš namen je, da Ravenčani mladinsko pot vzamemo za svojo in da zanjo tudi skrbimo.

Uradna otvoritev Mladinske poti Ravne na Koroškem bo v mesecu maju 2013, ko bo na njej potekalo tudi šolsko tekmovanje, za katerega želimo, da bi postalo tradicionalno.”

Dogodki

Več iz istega kraja