Mladinska iniciativa za 3. razvojno os: Dovolj je čakanja in laži!

50304684_10215498901040009_6837794737907302400_n

Objavljamo sporočilo Mladinske iniciative za 3. razvojno os pred sredinim sestankom, ki bo  opoldne v prostorih Ministrstva za infrastrukturo v Ljubljani. 

Potem, ko je Družba za avtoceste Republike Slovenije (DARS) 19. decembra lani Korošce šokirala s ponižujočim triletnim zamikom časovnice izgradnje 3. razvojne osi na Koroško, bo to sredo potekal nov sestanek Koordinacijskega odbora za spremljanje izgradnje 3. razvojne osi. Korošci smo na zadnjem srečanju novo predlagano časovnico odločno zavrnili, saj niso nastale nikakršne objektivne okoliščine, ki bi to upravičevale.

Dovolj čakanja! Zahtevamo, da se izgradnja 3. razvojne osi na odseku Velenje – Slovenj Gradec, kjer so prostorski akti sprejeti že vse od leta 2013, prične tako kot nam je bilo s protokolom obljubljeno! To je v letu 2019! Na tem odseku niso nastale nikakršne objektivne okoliščine, ki bi ovirale pričetek gradnje v letošnjem letu.

Dovolj laži! DARS je na zadnjem sestanku koordinacijskega odbora trdil, da ni imel vpliva na vsebino protokola. Uradni dokumenti DARS, ki smo jih razkrili javnosti pa dokazujejo, da je časovnico, ki je bistveni del protokola, pripravil ravno DARS.

Pred sredinim srečanjem koordinacijskega odbora, ki se bo pričelo ob 12. uri v prostorih Ministrstva za infrastrukturo v Ljubljani, pozivamo vse Korošce in podpornike projekta 3. razvojne osi, da na socialnih omrežjih obsodijo čakanje in laži (objavijo »Facebook cover«).

Vso zainteresirano javnost in medije pa v času sestanka vabimo pred ministrstvo, z namenom čimprejšnje seznanitve z nadaljnjo usodo protokola o izgradnji 3. razvojne osi na Koroško.

Korošci HOČ´MO CESTO!

 

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.