Search
Close this search box.

Mladinska iniciativa: Nova koalicijska pogodba mora vsebovati 3. razvojno os

Mladinska iniciativa za 3. razvojno os je političnim strankam, ki snujejo koalicijsko pogodbo, poslala javno pismo, v katerem opozarjajo, da mora koalicijska pogodba vsebovati tudi koroško hitro cesto.

V pismu koalicijske partnerje seznanjajo z nujnostjo projekta in s Protokolom o poteku načrtovanja in izgradnje 3. razvojne osi na odseku Šentrupert-Velenje-Slovenj Gradec-Dravograd-Holmec, ki so ga podpisali Ministrstvo za infrastrukturo ter sveta koroške in savinjsko-šaleške regije 3. julija 2017.

“Za nas je ta protokol zavezujoč ne glede na to, katera politična opcija sestavlja vlado. Zato vam k tem dopisu pošiljamo ta dokument kot prilogo, ki naj vam služi kot podlaga za novo koalicijsko pogodbo. Pričakujemo, da boste v politični dogovor novih koalicijskih partnerjev vnesli letnico 2019, kot datum pričetka gradnje 3. razvojne osi na Koroško! Za vse dodatne informacije smo vam na voljo. Smo iniciativa, ki želi tvorno sodelovati s pristojnimi pri izgradnji hitre ceste na Koroško in nikakor nismo tisti, ki bi želeli komu nagajati. Želimo to kar pripada Koroški – HOČ`MO CESTO!” so zapisali v pismu.

 

FOTO: Pixabay

Dogodki