Search
Close this search box.

Mladi slovenjgraški nogometaši uspešno opravili priprave v Rovinju (FOTO)

Mladi nogometaši Nogometne šole Slovenj Gradec so se v Rovinju udeležili priprav za spomladanski del sezone za mlajše selekcije.

V rednem programu dela za mlade slovenjgraške nogometaše so že dolga leta tudi nekajdnevne priprave nekje ob morju. Že nekaj let zapored imajo izbrano lokacijo Rovinj, ker imajo tam na voljo čisto vse, da se otroci pripravijo na zunanje površine, do katerih so prikrajšani zaradi močnejših zim na severu države in pomanjkanja vadbenih površin, ki so primerne za zimski čas.

Nogometna šola Slovenj Gradec z zimskimi počitnicami tako zaključuje pester začetek leta 2024, saj sta bila prva dva meseca za njihovo šolo zelo aktivna. Že v prvih dneh januarja in vse potem do začetka februarja so se vse selekcije udeleževale številnih turnirjev po Koroški in širše, pripravili so tudi veliki dvotedenski turnir v Mestni občini Slovenj Gradec, ki se ga je udeležilo okrog 1000 otrok. Vse do odhoda na priprave, kamor so odpeljali 120 otrok, so odigravali prijateljske tekme, kolikor se je dalo kar zunaj, na igriščih z umetno travo.

V nedeljo zjutraj je pred športno dvorano v Slovenj Gradcu stalo pet vozil Avtoprevozništvo Jože Topler in GoLipy, ki so čakali, da naložijo vseh 120 otrok selekcij U9 – U17, vseh 15 spremljevalcev in vso opremo za priprave na spomladanski del sezone. Vsi skupaj so komaj čakali, da se priprave v tradicionalni bazi v Rovinju – Maistra Collection, začnejo.

Od prve minute prihoda so pričeli z izvajanjem skrbno načrtovanega programa njihovih trenerjev. Otroci so deležni njihove pohvale za marljivo in vzorno delo ter obnašanje, prav tako pa se zahvaljujejo trenerjem za pripravo in izvedbo kompletnega programa.Vsekakor ste lahko ažurno vso dogajanje spremljali preko njihovih družbenih omrežij, zato verjamemo, da ste v sreči in zadovoljstvu vaših otrok uživali tudi vi, ki ste našo zgodbo spremljali od doma,” so s ponosom povedali v Nogometni šoli Slovenj Gradec.

Vsaka ekipa je opravila po dve organizirani aktivnosti (trening + tekma) dnevno, k temu pa je bilo dodanih še veliko neformalnih aktivnosti, kot so igranje namiznega tenisa, plavanje, sprehodi, druženje ob družabnih igrah in še kaj. Izkoristili so lepo in toplo vreme ter štiri igrišča, ki so jim, v pričakovanju njihove domače površine z umetno travo, prišla še kako prav, da se po zimskih terminih ekipe uigrajo in navadijo na večje formate igrišč.

Trener Tomaž Lipnik je poleg vodenja strokovnega dela v Rovinju vodil še svojo ekipo U9 in je bil z delom najmlajših zelo zadovoljen. Meni, da je bila to za fante naporna a dobra izkušnja, ki jim bo ostala v spominu in jih je povezala še bolj kot so bili do sedaj.

Ekipo U10 je v Rovinj odpeljal trener Dragoljub Živadinović, ki je veliko pozornosti dajal tudi aktivnostim ob igrišču, aktivnostim, kjer so se otroci imeli super in bodo za zmeraj ostali dobra klapa. S svojimi fanti je bil v Rovinju tudi trener Žiga Kotnik, ki pomen priprav izpostavil v tem, da se fantje še bolje spoznajo, veliko pozornosti pa je namenil igri 1:1.

V Rovinju je s svojo številčno zasedbo bil tudi trener Miha Navotnik, letošnjo sezono vodi selekcijo U11. Sam vidi zelo velik pomen, da tudi fantje, ki niso v prvem planu tekem uspešno sledijo in dihajo »za ovratnik« ostalim. In tudi tukaj daje velik pomen takšnim skupnim pripravam.

Selekcijo U13B letos vodi trener Matevž Verhovnik, ki je poleg ostalega, fante prvič preizkusil v formatu 11:11 in bil z videnim zelo zadovoljen. Selekcijo U13A od letošnje sezone vodi Dragan Kovačević. Pri fantih je viden napredek in velika želja po delu, prav tako jih trener že navaja na format 11:11, kjer fantje delujejo odlično.

Selekciji U15 in U17 sta vadili skupaj, saj sta se programa Slavko Javornik in Rok Černič prekrivala. Končni efekt je bil odličen, saj sta imela na voljo dovolj fantov za kvalitetno delo, fanti pa kar dva zelo motivirana trenerja. Za vratarje vseh selekcij pa je vsak dan skrbel Andrej Koležnik.

Vsi trenerji pa na glas pozdravljajo predavanje o »Fair playu« v športu, ki ga je za otroke pripravil vodja nogometne šole Tomaž Lipnik.

Manjše poškodbe, posledice utrujenosti in duelov, so seveda bile, razveseljuje pa podatek, da klubski zdravnik, dr. Vasja Kašnik, ki je volontersko spremljal ekipo, ni imel veliko dela.

Na tem mestu se za njegov doprinos zahvaljujejo še enkrat. Da je organizacijsko šlo vse kot so se dogovorili že na pripravljalnih sestankih, gre velika zahvala vodji pisarne Žanu Grešovniku, Gregi Jugu, Marku Lešniku in seveda tudi Marjanu Lauretu, ki je vseskozi skrbel za sveže spletne objave.

Velika zahvala gre tudi predsedniku Davidu Kašniku, ki je na koncu kot predsednik kluba in član odprave vse skupaj povzel v nekaj stavkih: »Priprave lahko ocenimo kot zelo uspešne. Namestitev je bila, kot vsako leto do sedaj, vrhunska. Pogoji za trening v Rovinju so odlični, kar pa je najbolj pomembno pa je, da so otroci na priprave odšli nasmejani in se ravno tako vrnili nazaj. Nasmejani, polni novih izkušenj in znanja. Hvala vsem trenerjem, spremljevalnemu osebju, Vasji in šoferjem, ki so nas varno pripeljali tja in nazaj. Hvala staršem za zaupanje. Največja pohvala pa našim otrokom, ki so vzorno, spoštljivo in delovno oddelali 4 naporne dni. «

Zelo pomembno je, da so naredili še en korak naprej pri strokovnem delu z otroki. Predvsem pa se jim zdi tudi zelo pomembno, da so kvalitetno sodelovali vsi trenerji in te priprave izkoristili tudi za še močnejše tkanje vezi med njimi, kar pa je za kvalitetno delo v bodoče, ko ima naša šola visoke ambicije, zelo pomembno.

Za zaključek, kot pika na i ali češnja na torto, pa še nekaj misli: “Verjetno vas bo večina lahko potrdila, da so fantje in dekle v Rovinju en del svoje osebnosti zapolnili z novimi spomini, ki bodo mogoče malo bledeli skozi leta, nikoli pa zbledeli. Vse to delamo zato, da bodo ti vaši in zelo naši mladeniči in mladenka odrastli v zdrave mladostnike, kasneje odrasle ljudi, se bodo znali v življenju obrniti v pravo smer, da bodo vedeli, da samo trdo delo šteje in bodo nekoč lahko rekli, da je bil poleg staršev nogomet tisti, ki jim je pomagal, da so srečni, predvsem pa, da se bodo znali boriti za svojo srečo tudi, ko odrastejo. Da ne bomo preveč skromni, skoraj gotovo bomo katerega od teh, ki so bili z nami na pripravah, lahko še dolgo spremljali na njegovi športni poti. Bodite prepričani v to.”

“Za zaključek še samo to: bodite ponosni na svoje najmlajše in hvala za zaupanje,” s temi besedami so se zahvalili tudi vsem staršem.

Besedilo: NŠ Slovenj Gradec

Fotogalerija

Dogodki

Mladi nogometaši Nogometne šole Slovenj Gradec so se v Rovinju udeležili priprav za spomladanski del sezone za mlajše selekcije.