Search
Close this search box.

Mladi koroški florist Žan Žolger s svojimi unikatnimi šopki osvaja Slovenijo

Žan Žolger, komaj 24. letni florist iz okolice Slovenj Gradca z svojimi unikatnimi šopki navdušuje ne samo na Koroškem, temveč širom Slovenije. Letos je pripravil celotno poročno dekoracijo za zmagovalko Materchefa Saro Rutar.

Žan Žolger, ki deluje pod imenom Floral­_Design­_By_Zan, je na samostojni podjetniški poti dobro leto dni. Lanskega aprila je namreč prevzel mamino odlično utečeno cvetličarno (Cvetličarna Anja), katera se nahaja v Šmartnem pri Slovenj Gradcu.

O začetku svoje karierne poti, Žan pove takole: »Ko sem bil v fazi prevzemanja cvetličarske obrti, me je bilo po pravici povedano malo strah, saj nisem vedel, kako me bojo sprejele že obstoječe in nove stranke. Zavedal sem se, da tokrat res vstopam v velike čevlje in v poslovni svet. Na koncu se je vse odlično izpeljalo

»Veliko znanja sem dobil najprej od svoje mame, ki me je v svet floristike odlično vpeljala, saj sem se naučil veliko. Ker sem si vedno želel nekaj več, sem navezal stik s Simonom Ogrizkom, ustanoviteljem in direktorjem svetovalnega podjetja FLDC, predsednikom cvetličarske organizacije FLORINT in mednarodnim ocenjevalcem in sodnikom v floristiki. Z njim je sodelovala že mama, zdaj se pa nanj za nasvete obrnem jaz. Lani avgusta sem se mu pridružil tudi na evropskem prvenstvu v Katowicah, kjer sem lahko v živo videl trende, smernice in spoznal najboljše cvetličarke in cvetličarje. To je bil zame res poseben in nepozaben dogodek. Ko sem prišel iz Poljske, sem se začel bolj intenzivno pripravljati, delati šopke. Vsak začetek je težak, nič ni enostavno«, je povedal.

V letošnjem letu je prav tako obiskal nekaj delavnic, katere je vodil  Simon Ogrizek. Naj omenimo le  nekatere: delavnica v Botaničnem vrtu v Sežani, prezentacije in še veliko več. Pridružil se mu je tudi na poročni delavnici na Braču, v veliko pomoč mu je bil pri sami dekoraciji Grand hotela Koper.

Letos pa se mu je izpolnila velika želja, saj je postal Organizator porok in dogodkov. To usposabljanje mu je podalo še veliko novega znanja in poznanstev in tako sedaj organizira in koordinira celoto poroko.

Poroka je poseben dogodek, zato je pomembno, da je dekoracija izbrana skrbno in v skladu z željami bodočega para. Obstaja veliko možnosti za poročno dekoracijo, od cvetličnih aranžmajev do osvetlitve in drugih dodatkov.

Pri izbiri dekoracije je ključno, da odraža osebnost in slog bodočega para. Ne pozabite, da so detajli tisti, ki naredijo poroko edinstveno in nepozabno. Njegove poročne kreacije so dih jemajoče, s pridihom rahločutnosti, so zanimive in edinstvene. Marsikateri nevesti se ob pogledu na edinstven šopek orosi oko.

Letos je za Žana zelo uspešna sezona porok. »Bilo jih je res veliko. Delal sem po celotni Sloveniji. V čast in ponos mi je bilo, da sem lahko pripravil poročno dekoracijo za zmagovalko Masterchefa Saro Rutar. Upam, da bo tudi 2024 še bolj pestro in zanimivoje povedal o letošnjih porokah.

Če iščete čudovite in unikatne šopke za vse priložnosti, ste na pravem mestu. Žanova strast do cvetja se kaže v vsakem šopku, katerega ustvari. Poleg tega, da se trudi biti izvrsten v izdelavi šopkov, je tudi zelo predan svojemu delu. Prav tako so vsi njegovi šopki izdelani s srcem, sodobni s pridihom tradicionalnosti. In kot sam pravi, toliko šopkov je že naredil, da jih sploh ne šteje več.

»Vedno se potrudim in poskušam preseči pričakovanja svojih strank in jim tako ponuditi cvetlične kreacije, ki so popolnoma prilagojene njihovim željam in potrebamje o svojem poslanstvu povedal Žan.  

Šopke ne samo, da jih izdela v skladu z vašim osebnim okusom in svojim slogom, jih tudi dostavi na različne lokacije, vse dni v tednu tudi med prazniki.

»V zadnjem času je veliko dostav v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec, na dom, ali pa v službo. Uspešna, pa je bila tudi dostava šopka preko pošte na Dolenjskoje o dostavah povedal Žan.

Šopki so čudovit način izražanja čustev in so primerni za različne priložnosti. Rdeče vrtnice so klasična izbira za izražanje ljubezni in strasti, barviti šopki iz različnih cvetlico so odlično darilo za rojstni dan. Šopek za zahvalo je kombinacija svetlih in veselih cvetlic, tradicionalna izbira za obletnico so vrtnice, pri čemer različne barve predstavljajo različna obdobja v razmerju.

»Mislim, pa da bom v moji karierni poti potreboval še kakšen dodaten par delovnih rok,« ja zaključil odličen florist Žan.

Če pa želite izvedeti in videti še kaj več o njegovem delu ga lahko poiščete na družabnem omrežju Facebook Cvetličarna Anja ali osebni profil Zan Zolger ter na instagramu floral_design_by_zan.

Fotogalerija

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Marička
Marička
5 mesecev nazaj

Čestitke, mladi Žan! Všeč mi je tvoj stil! Ostani v cvetju!!!

Dogodki

Žan Žolger, komaj 24. letni florist iz okolice Slovenj Gradca z svojimi unikatnimi šopki navdušuje ne samo na Koroškem, temveč širom Slovenije. Letos je pripravil celotno poročno dekoracijo za zmagovalko Materchefa Saro Rutar.