Search
Close this search box.

Mlada koroška skupina Sex Dolls se uveljavlja na sceni

Sex Dolls je trio mladih Korošcev, ki si utirajo svojo pot na slovenski glasbeni sceni.

Sex Dolls so energičen trio, katerega člani prihajajo iz Slovenj Gradca, Mežice in Podgorja. Mladi Korošci, ki si utirajo svojo pot na slovenski glasbeni sceni, so začeli svojo zgodbo pisati v juliju leta 2022, svojo končno podobo pa je skupina dobila konec jeseni istega leta. Tako skupino zdaj sestavljajo Aljaž (kitara in voka), Nika (bass in backvokali) in Bono (bobni). Od konca lanskega leta skupina pridno vadi v prostorih v Podgorju, kjer preigravajo mešanico punka, rocka in funk glasbe. Predvsem si želijo igrati avtorske pesmi, na katerih pridno delajo, a kljub temu vseeno radi zaigrajo kakšen cover od glasbenih skupin in glasbenikov, ki so jim v navdih. Tako se njihov repertoar razteza od Nirvane, Pink Floydov, Jimija Hendrixa, slovenskih punkerjev Niet in še mnogih drugih.

S prejšnjo postavo skupine so že izdali eno avtorsko pesem, posneto v domačem studiu, zdaj pa se intenzivno pripravljajo na nove nastope. V letošnjem letu obljubljajo novo avtorsko gradivo, katerega bodo predstavili preko medijskih platform in seveda tudi v živo. Udeležili se bodo veliko festivalov, trenutno pa se borijo za nastop na Mladi paradi. Pri tem pa jim lahko pomagate tudi vi – z všečkom njihove fotografije na Facebook profilu Kluba Tolminskih študentov, vsakega glasu bodo izjemno veseli.

Na portalu Youtube si lahko ogledate njihove nastope v živo in prisluhnete njihovi glasbi, posnetek njihovega nastopa iz Kina Šiška, kjer so nastopali februarja letos, pa prilagamo tudi tukaj:

Na njihovi glasbeni poti jim želimo vse dobro, čim več nastopov in seveda uspehov.

Vir: Skupina Sex Dolls

Dogodki

Sex Dolls je trio mladih Korošcev, ki si utirajo svojo pot na slovenski glasbeni sceni.