Mislinjski gasilci pripravili društveno sankanje (FOTO)

Gasilci so nepogrešljiv del naše družbe, saj so nesebično pripravljeni pomagati v vsakršni nesreči. Tokrat so se izkazali malo drugače. Včeraj so namreč v Mislinji pripravili društveno sankanje.

Gasilci gasijo požare in pomagajo občanom ob naravnih nesrečah, nesrečah v prometu in z nevarnimi snovmi ter v primeru drugih nesreč, ki jih doletijo v vsakdanjem življenju. Naloga gasilskih društev je tako veliko več kot le gašenje in reševanje v primeru požarov. V njih so ljudje našli socialno oporo in solidarno, nesebično pomoč ob vsakršni nesreči.

Gasilci PGD Mislinja so včeraj za mladino pripravili društveno sankanje. In kot so zapisali na svojem Facebook profilu: “Za gasilsko mladino smo danes pripravili društveno sankanje. Da jih malo odvrnemo od digitalnega sveta ter da se družijo med sabo, smo jim pripravili odlično progo, hrano ter tople napitke. V odličnem ambientu pa je bilo še toliko bolj zanimivo.”

Ob enem so se zahvalili vsem, ki kakorkoli pripomogli k izvedbi tega dneva.

Gasilci PGD Mislinja so v letu 2022 posredovali na 68 intervencijah. Od tega je bilo 27-krat tehnična pomoč, pri 7 požarih, 34-krat pri poplavah, 9-krat so morali pripeljati vodo. Za vašo varnost skrbijo že 120 let.

Vir: FB PGD Mislinja

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije